» Toebehoren Leibomen 150-serie los bestellen - 2 Palen 200 cm + 2 Banden

Toebehoren Leibomen 150-serie los bestellen - 2 Palen 200 cm + 2 Banden

Product informatie

Inhoud: 2x boompaal 200 cm, 2x Boomband, 4x spijker
Toepassing: Verankeren nieuwe geplaatste (lei)boom
Hoofdbestanddelen: Hout - rubber
Afmetingen (lxb): 200 cm x Ø 6 cm (boompaal 200 cm)
Gebruiken bij: Leibomen 150-Serie. Ook voor hoge en volle bomen welke veel wind vangen.

Toebehoren Leibomen 150-serie los bestellen - Boompalen 200 cm + boombanden - informatie:

 

De boompalen van dit product hebben een lengte van 200 centimeter en zijn daarom geschikt voor grotere bomen zoals de leibomen uit de 150-serie. Verder is deze set ook te gebruiken bij hoge en volle bomen welke veel wind vangen. 

Een boompaal geeft een nieuwe boom de eerste jaren stevigheid bij harde wind. Hij zorgt ervoor dat de boom niet omwaait, maar ook dat de nieuwe aangroei van wortels niet onderbroken wordt. Wanneer de kroon van een nieuw aangeplante boom in de wind heen en weer beweegt, beweegt de kluit in de grond ook. Deze beweging kan ervoor zorgen dat de nieuwe dunne haarworteltjes breken. Een boompaal zorgt ervoor dat dit bewegen tot een minimum wordt beperkt. 

Plaatsen van een boompaal:
De boompaal komt net naast de kluit van de boom te staan. Deze paal is 200 cm lang. Voor voldoende stevigheid, moet de paal voor ongeveer 1/3e deel in de grond komen te staan. Het beste kunt u het gat voor de boompaal met een grondboor maken. Wanneer de paal in de grond staat, de grond rondom de paal goed aanduwen en de paal met een paar ferme slagen van een grote hamer vast slaan.

De eerste boompaal staat het beste aan de westzijde van de boom. Uit deze richting komt meestal de harde wind. De westzijde is die kant waar de zon onder gaat. De andere boompaal plaatst u tegenover de eerste boompaal, aan de andere zijde van de leiboom. 

Boomband:
De boomband zorgt voor een juiste verbinding tussen de boompaal en de boom. Het vlak van 3,5 cm zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de druk, zodat de boomband niet in de boom kan snijden. 

Gebruik de boomband niet om de boom nog recht te trekken. De boom moet uit zichzelf al recht staan. Bevestig de boomband aan de boompaal d.m.v. een paar spijkers of schroeven.De Toebehoren Leibomen 150-serie los bestellen - 2 Palen 200 cm + 2 Banden | koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.