Tulipa 'Angelique'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Gevulde of dubbelbloemige tulp
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Bolmaat (omtrek): 11/12 cm
Inhoud verpakking: 7 stuks
Beschrijving

Tulipa 'Angelique' of Gevulde tulp of Dubbelbloemige tulp (Grootbloemig) - Informatie:

Zeer fraaie en vooral stevige dubbelbloemige tulp met lichtroze bloemen die mooi combineren met wit-bloeiende en blauw bloeiende voorjaarsbloeiers. De bloemen van de Tulipa 'Angelique' staan op vrij lage stelen en vallen niet zo snel om. Deze dubbelbloemige tulp heeft een bijna roosachtige bloemvorm.

 

Standplaats van de Tulipa 'Angelique'

De Tulipa 'Angelique' komt perfect tot zijn recht in de vaste planten border. Als de meeste vaste planten nog niet aan bloeien toe komen, geeft deze tulp de border al fraai kleur. Geef hem een plekje in de zon, dan ontwikkelt hij zich het beste en zal hij de mooiste bloemen geven. Daarnaast kan hij ook perfect in een pot op het terras gezet worden. Zoals gezegd combineert de lichtroze bloemkleur van de Tulipa 'Angelique' heel mooi met andere voorjaarsbollen. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Tulipa 'Angelique' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). Tulpen kunnen beter iets dieper gezet worden, dan te ondiep. Dit beschermt ze tegen kou in de winter en uitdroging in droge en warme zomers. 

 

Om de bodem voldoende voedzaam te houden, en daarmee de bloei van de Tulipa 'Angelique' te stimuleren, is het aan te raden om elk voorjaar op het moment dat ze opkomen voeding te geven. Dit kan in de vorm van Culterra, koemestkorrel of Biomest. Verwijder na de bloei direct het zaadhoofd en laat het gewas volledig afsterven. De voeding uit de stelen en het blad worden weer opgenomen in de bol.

 

Grootbloemige tulpen verwilderen nauwelijks, maar kunnen geplant op de juiste standplaats en bij goede verzorging wel elk jaar terugkeren. Zonnig, voedingsrijke grond en goede drainage zijn hierbij de belangrijkste pijlers.De Tulipa 'Angelique' | Gevulde of dubbelbloemige tulp koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.