Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over citroentijm

Thymus citriodorus, beter bekend als citroentijm, is een winterharde tijmsoort die je herkent aan de gele randjes op de blaadjes Thymus citriodorus bloeit met rose of paarse tot witte bloemen. Oorspronkelijk komt het plantje uit het zuiden van Europa waar het werd gebruikt als natuurlijke luchtverfrisser. Citroentijm heeft een frissere smaak heeft ten opzichte van andere soorten tijm.

 

Citroentijm als kruidenplant

Citroentijm groeit van nature op arme en droge zonnige plaatsen. Deze kruidenplant heeft weinig onderhoud nodig. Knip het oude verdorde hout eruit en laat de rest staan. Zo krijgen nieuwe scheuten de kans zich te ontwikkelen en blijft de plant jong en vitaal. Als keukenkruid kan Citroentijm, Thymus citriodorus gebruikt worden in stoofgerechten. Van Citroentijm kun je ook heerlijke thee zetten.

 

Citroentijm kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl bieden we de tijm aan als biologische kruidenplant, zo bent u er zeker van dat u veilig gebruik kan maken van deze plant. We hebben een 3-tal soorten, Thymus citriodorus 'Aureus', Thymus citriodorus 'Lemon Green', Thymus citriodorus 'Lemon Variegated'. Zo is er altijd wel een welke bij uw wensen past. Bij tuinplantenwinkel.nl bezorgen we de planten zelf zodat de planten veilig bij u aan komen. 

 

Veelgestelde vragen over Citroentijm:

Waar is Citroentijm goed voor?

Antwoord: Citroentijm is een kruid die, als men er thee van zet kan helpen tegen keelpijn en verzacht bij het hoesten de keel en kan zorgen dat het slijm los komt. Maar thee zetten van deze tijm soort is ook gewoon zo lekker.

 

Wat is het verschil tussen tijm en Citroentijm?

Antwoord: Thymus citriodorus heeft citroen geurend loof en gewone Tijm geurt niet naar citroen. Soms heeft Thymus citriodorus een geel randje rond het bladeren terwijl gewone tijm altijd groen bladig is.

 

Is Citroentijm winterhard?

Antwoord: De compacte plant Thymus citriodorus, Citroentijm is winterhard. De Thymus citriodorus moet wel in de volle zon staan. De plant houdt niet van een natte standplaats. Als de Thymus citriodorus in de zon staat zal deze bloeit deze met kleine lilaroze bloemen die soms zelfs wit kunnen zijn. De plant staat wel graag in goed doorlatende grond en wordt vaak gebruikt in de rotstuin of groententuin.

 

Waar kun je Citroentijm kopen?

Antwoord: Dit product is te koop op tuinplantenwinkel.nl. De Tijm kan samen met andere producten zoals aanplantgrond gekocht worden. Aanplantgrond mag aan de wortel van de planten gedaan worden in het plantgat.

 

Waar kun je citroentijm voor gebruiken?

Antwoord: Thymus citriodorus, Citroentijm kan met koken gebruikt worden in stoofgerechten en voor de thee. In het voorjaar mogen de oude verdorde takken weg geknipt worden. De bloei is in juni juli. De bloemetjes in de plantjes worden veel bezocht door bijen. De volwassen hoogte is ongeveer 20 cm en het wintergroene plantje kan ook in pot op het terras of balkon gezet worden, liefst vlak langs de keukendeur.

 

Hoe smaakt citroentijm?

Antwoord: De Citroentijm, Thymus citriodorus is toch wel sterk met een hartige van smaak met een vleugje citroen. Alleen al voor de geur zou je deze tijm in de keuken gebruiken.

 

geurende citroentijm

 

Inspiratie Citroentijm:

winterharde citroentijm

 

Citroentijm kunt in de planten in de volle grond, maar ook in een pot op uw balkon of terras.

citroentijm is winterhard

 

Citroentijm krijgt een klein roze/wit bloemetje.

 

Citroentijm met rozemarijn

 

Citroentijm kunt u gebruiken in de keuken, vers uit eigen tuin.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.