» Viburnum bodnantense 'Charles Lamont'

Viburnum bodnantense 'Charles Lamont'

Product informatie

Nederlandse naam: Sneeuwbal
Bloeitijd: Januari - April
Bloemkleur: Roze - wit
Geurend: Ja
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Viburnum bodnantense 'Charles Lamont' of Sneeuwbal - Informatie:
In de zomer wordt deze tuinplant vaak achteloos voorbij gelopen, maar in de winter zijn de rollen omgedraaid. Als het blad van de plant gevallen is, ontluiken langzaam de bloesemknoppen. De bloemen die vervolgens tevoorschijn komen, verspreiden een aangename zoete geur en hebben een lichtroze kleur. De bloei begint vaak in december en duurt voort tot het einde van de winter. Dit is deels afhankelijk van de temperatuur in de winter. Deze tuinplant lijkt erg veel op de Viburnum bodnantense 'Dawn' maar heeft dieproze bloemknoppen en ook de bloemen zijn meer roze dan wit. Soms lijken de bloemen ook iets groter maar we weten niet of dit ook echt zo is. Het doet er ook niet zoveel toe.
Viburnum bodnantense 'Charles Lamont' kan uitgroeien tot een hoogte van ongeveer twee meter. De groei is vrij smal omdat de takken vrij steil omhoog groeien. In de lente verschijnt het blad dat in eerste instantie een rode kleur heeft. Na verloop van tijd kleuren de bladeren donkergroen. Bij het kneuzen van het blad komt een scherpe geur vrij.

Standplaats:
De Sneeuwbal is een gemakkelijke plant die weinig eisen stelt aan de bodem. Het liefste staat hij op een iets zure bodem met voldoende humus. We raden daarom aan om bij het planten van deze Viburnum bodnantense 'Charles Lamont' tuinturf te gebruiken. Vermeng deze door de aarde in het plantgat waarna u de plant in het plantgat poot.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien is mogelijk en kan het beste aan het einde van de winter wanneer de tuinplant is uitgebloeid. Strooi daarna wat tuinturf rond de stam voor het behoud van het zurige bodemmilieu.De Viburnum bodnantense 'Charles Lamont' | Sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.