Menu
Geen producten gevonden

»

Viburnum tinus 'Lisa Rose'

Product informatie

Nederlandse naam: Sneeuwbal
Bloeitijd: November - April
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 125 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 30/35 cm

Viburnum tinus 'Lisa Rose' of Sneeuwbal - Informatie:

De Viburnum tinus 'Lisa Rose' is een wintergroene én winterbloeiende struik van okt-maart. Gedurende die periode verschijnen er lichtgeurende wit-roze bloemschermen, die gevormd worden door kleine bloemetjes, die prima bestand zijn tegen vorst. Deze tuinplant kan solitair in elke tuin geplant worden of in een sierpot op het terras of balkon. Ook wordt de Sneeuwbal wel als haagplant gebruikt, omdat hij zich gemakkelijk laat snoeien en groenblijvend is. Gebruik tuinturf bij het aanplanten. Zet Viburnum tinus 'Lisa Rose' op een wat beschutte, lichte standplaats in de zon of halfschaduw; hoe zonniger hij staat des te rijker is de bloei. Elke normale, goed bemeste grond is geschikt; liefst niet te nat in de winter. Snoei niet in het najaar, want dan knipt u de beginnende bloemknoppen weg. Na de bloei kunt u in het voorjaar vormsnoei toepassen; knip takken met winterschade af. De Sneeuwbal heeft verder weinig snoei nodig. Wanneer een Viburnum te groot is geworden, kan hij flink gesnoeid worden. Snoei hem dan terug tot 50 cm boven de grond. Geef eens per jaar, zeker na de snoeibeurt,wat organische mest (koemestkorrels). Bescherm de tuinplant tegen vorst met een dikke laag afgevallen bladeren rond de voet van de plant of met speciaal vliesdoek.

Viburnum tinus 'Lisa Rose' is een groenblijvende tuinplant. Deze Sneeuwbal bloeit van november t/m april met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 125 cm hoog en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. De leveringshoogte bedraagt 30 tot 35 cm.

De Viburnum tinus 'Lisa Rose' | Sneeuwbal koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.