Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over salvia nemorosa

De Salvia nemorosa is een dankbare plant met aarvormige bloeiwijze. Het is een sterke tuinplant die stevig staat en niet windgevoelig is. Elk jaar kunt u opnieuw genieten van de hele groeicyclus; het zorgt voor een afwisselend beeld dat nooit verveelt. Een volgroeide plant wordt 40-50 cm hoog. De Salvia nemorosa geeft een uitbundige bloei in het voorjaar / begin van de zomer en nog een tweede bloei in de nazomer. De bloeiaren zijn geschikt als snijbloem en aantrekkelijk voor hommels, bijen en vlinders.

 

Salvia nemorosa planten

Tuinplantenwinkel.nl levert de Salvia nemorosa die onderdeel uit maakt van de lipbloemenfamilie met de prachtige paarse bloemen met donkere toppen in pot. Dat betekent dat u de plant jaarrond kunt poten en hij groeit zeer goed in de zowel de zon als halfschaduw en is goed te combineren met andere vaste planten of andere tuinplanten. We adviseren om 7 planten per vierkante meter te gebruiken. Plant de salie plant bij voorkeur in een humusrijke goed doorlatende grondsoort op een zonnige plek of in de halfschaduw. De grond mag niet al te nat zijn. Bij het planten maakt u de grond goed los. U dompelt het potje even in een emmer met water zodat de wortels van de plant goed vochtig de grond in gaan. Maak een plantgat en zorg ervoor dat de kluit volledig in de grond staat. Druk de plant stevig aan en geef eenmaal goed water. In het voorjaar of de zomer kan het nodig zijn nogmaals water te geven bij droogte. Deze prachtige plant combineert perfect met andere borderplanten, struiken, rozen of vaste planten.

 

Salvia nemorosa verzorgen

Knip de p uitgebloeide aren van de salvia nemorosa na de eerste bloei weg voor een tweede bloei in het najaar de bloem is aantrekkelijk voor bijen. Knip hierbij de plant net onder de bloem af. In de winter verdort de plant. De verdorde stengels van de salvia nemorosa kunnen het beste tegen het eind van de winter worden weggehaald, om plaats te maken voor een nieuw groeiseizoen. Op kalkhoudende grond groeit de Salvia het beste; strooi daarom elk voorjaar wat kalk. Vermeerderen van de plant kan om de 2 of 3 jaar plaatsvinden door de plant te delen; dit is ook goed voor het behoud van de plant.

 

Salvia nemorosa Caradonna

Dit is misschien wel de allermooiste paarse Salvia die van mei tot augustus bloeit. Maar ook onze andere variëteiten Rose Queen (roze), Schneehugel (wit), Mainacht (donkerpaars) en Ostfriesland (blauwpaars) zijn zeer de moeite waard en verdienen allemaal een plaatsje tussen uw andere tuinplanten.

 

Veelgestelde vragen over Salvia nemorosa

Is de Salvia Nemorosa winterhard?

Antwoord: Ja, de winterhardheid van de Salvia nemorosa is goed.

 

Is Salvia Nemorosa wintergroen?

Antwoord: Nee, boven de grond sterft de plant af in het late najaar; de dorre stengels en zaadhoofden zijn in de winter een voedingsbodem en schuilplaats voor veel vogels en insecten. Ook zorgen ze voor de bescherming van de plant in de winter.

 

Hoe lang bloeit Salvia Nemorosa?

Antwoord: Afhankelijk van de soort en de standplaats geeft de Salvia nemorosa een uitbundige bloei in het voorjaar / begin van de zomer en nog een tweede bloei in de nazomer.

 

Hoe hoog wordt Salvia Nemorosa?

Antwoord: De meeste soorten worden ca. 60 - 70 cm hoog maar de Ostfriesland en de Schneehugel blijven met ca. 40 cm wat lager.

 

Online Salvia nemorosa kopen bij tuinplantenwinkel.nl

Wij bezorgen alle bestellingen met onze eigen gespecialiseerde bezorgdienst. Nadat de planten en bomen met zorg zijn ingepakt, worden ze met net zoveel zorg bij u afgeleverd. Uw bestelling is dus van A tot Z in handen van een echte specialist. Schade aan de planten is op deze manier nagenoeg onmogelijk. Wij staan altijd garant voor een goede aflevering en leveren bestellingen door heel Nederland en een groot deel van België.

 

Onze eigen bezorgdienst werkt met een eigen Track & Trace systeem. Op de dag/avond voordat wij uw bestelling komen bezorgen ontvangt u van ons een melding dat wij de bestelling komen brengen.

 

Kun je Salvia nemorosa ook afhalen?

Naast bezorging kunt u bij het plaatsen van een bestelling ook kiezen voor het afhalen van uw bestelling bij Neutkens Planten- en bomencentrum te Knegsel (Noord-Brabant). Afhalen is altijd gratis; u betaalt dus geen extra kosten. Zodra de bestelling door ons is verzameld en ingepakt, krijgt u van ons een mail dat uw bestelling klaarstaat.

 

U bent natuurlijk ook van harte welkom op onze kwekerij voor direct contact met onze professionele en enthousiaste medewerkers en een heerlijk kopje koffie of thee.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.