Acer negundo 'Flamingo'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Vederesdoorn
Bloeitijd: April
Bloemkleur: Geel (onopvallend)
Bladkleur: Groen-wit-roze
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 42 cm
Beschrijving

Acer negundo 'Flamingo' of Vederesdoorn - Informatie:

Het opvallendste kenmerk van deze Vederesdoorn zijn de roze uitlopers. Dit maakt het toch al bonte blad helemaal tot een kleurrijk geheel. Hiermee steekt de Acer negundo 'Flamingo' mooi af tegen andere bomen met 'gewoon' groene bladeren. Hierdoor komt hij ook het beste tot zijn recht tegen een groene achtergrond en niet in een, vaak toch al drukke, kleine achtertuin. De naam flamingo van de Acer negundo 'Flamingo' slaat duidelijk op de roze gekleurde uitlopers. Het blad van de Vederesdoorn is geveerd en wordt later in het jaar groen-wit gekleurd.

 

Standplaats:

Acer negundo 'Flamingo' staat bij voorkeur op een enigszins beschutte plaats in de halfschaduw( liever wat meer zon dan bijna geen) in een liefst wat kalkhoudende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Het komt voor dat Acer negundo 'Flamingo' een tak aanmaakt met daaraan de oorspronkelijke groene bladeren. Vaak hebben deze takken ook een grotere groeikracht dan de takken met bonte bladeren. Het is belangrijk dat deze ongenode gasten zo snel mogelijk uit de boom verwijderd worden. Snoei voor de kortste dag, anders kan de Vederesdoorn ernstig gaan bloeden.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Acer negundo 'Flamingo' | Vederesdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.