Acer palmatum 'Tsukasa Silhouette'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Japanse esdoorn
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 300 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Beschrijving

Acer palmatum 'Tsukasa Silhouette' of Japanse esdoorn - Informatie:

De kans dat de naam van deze Japanse esdoorn uitgeroepen wordt tot een echte tongbreker, is behoorlijk aanwezig. Gelukkig is dat niet de reden waarom u juist deze variëteit in de tuin zou moeten plaatsen. De Acer palmatum 'Tsukasa Silhouette' onderscheidt zich duidelijk van andere soortgenoten wat betreft zijn groeivorm. Deze is namelijk smal opgaand. De bladeren zijn fijner dan bij de meeste soortgenoten en hebben een frisgroene kleur. Jonge scheuten hebben rode blos. In het najaar verkleurt het blad van deze soort naar oranje-rode tinten. De Acer 'Tsukasa Silhouette' wordt ongeveer 300 centimeter hoog maar is ook lager te houden d.m.v. snoei.

Standplaats:
De Japanse esdoorn staat het liefst op een vochthoudende, zure grond. Tuinplantenwinkel.nl adviseert om tuinturf te gebruiken in het plantgat. Dit vergroot het vochthoudende vermogen en zorgt voor een lage zuurgraad waaroor de Japanse esdoorn optimaal kan groeien. Als u de esdoorn in een pot wilt planten gebruikt u het beste universele potgrond. Een plaats in de halfschaduw of zon in het beste.

 

Snoei en onderhoud:

Snoeien kunt u het beste tot een minimum beperken maar is zeker mogelijk. Snoei bij voorkeur in de zomer (juli/augustus) of in december. Strooi dan ook wat tuinturf rond de stam voor het behoud van het zurige bodemmilieu. Een esdoorn kan het beste met rust worden gelaten in de periode vanaf februari tot en met mei.De Acer palmatum 'Tsukasa Silhouette' | Japanse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.