Acer platanoides 'Royal Red' - beveerd

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Noorse esdoorn
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Rood
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 5 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 32 cm
Door ons geleverde hoogte: 200 tot 250cm
Beschrijving

Acer platanoides 'Royal Red' of Noorse esdoorn - Informatie:
Met zijn rode bladerdek is deze Noorse esdoorn een blikvanger voor  de tuin of park. Acer platanoides 'Royal Red'-beveerd is een variant van de Noorse Esdoorn met rode bladeren. De beveerde boomvorm houdt in dat de takken al onderaan de boom ontstaan. In Canada is het heldere, rode blad van deze boom het symbool in de vlag. In het voorjaar komen er kleine, gele bloemetjes aan, waaruit in de herfst de vruchtjes ontstaan; geliefd bij kinderen omdat ze als propellertjes in de lucht draaien. De bladeren van deze tuinplant verkleuren in het najaar geel. Acer platanoides 'Royal Red' is een zeer sterke en vorstbestendige boom, daarom zien we deze boom ook regelmatig in steden.

 

Standplaats:

Acer platanoides 'Royal Red' staat het liefst in de zon of halfschaduw, wat uit de wind, in een vochthoudende, goed doorlaatbare grond, die lichtzuur tot kalkhoudend mag zijn. De leveringshoogte bedraagt 200 tot 250 cm.

 

Snoei en onderhoud:

Mocht de kroon van de tuinplant te groot worden, dan is deze terug te snoeien. Let er wel op dat de boom zijn natuurlijke vorm behoudt. Hij zal daarna weer mooi uitlopen, ook op oud hout. Zorg er wel voor dat u in het vroege voorjaar snoeit wanneer de boom nog in rust is. Als u later snoeit, bestaat bij de Noorse esdoorn de kans op bloeden.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Acer platanoides 'Royal Red' - beveerd | Noorse esdoorn koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.