Allium 'Eros'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Sierui
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Paarsroze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 5-10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Bolmaat (omtrek): 4/5 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze
Beschrijving

Allium 'Eros' of Sierui - Informatie:

Nieuwere selectie uit Allium unifolium met vrij grote stervormige paars-roze bloemen. De groei is wat fijner dan bij de meeste sieruien waardoor de plant makkelijk combineert met siergrassen en vaste plantne in de border. Uit de bol komen vaak meerdere bloemstelen wat zorgt voor een rijke bloei. Met een bescheiden hoogte van ongeveer 30-40 centimeter past dit bolgewas zowel voor als achter in de border.

 

Standplaats:

Sierui staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Allium 'Eros' past perfect in de bloeiende vaste planten border. Ook in een vak met lagere siergrassen zoals Carex of Festuca, komt deze soort sierui prima tot zijn recht. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium 'Eros' tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 8 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. De Allium 'Eros' | Sierui koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.