Extra lang kleur met de Calluna ‘Beauty Ladies’

Extra lang kleur met de Calluna ‘Beauty Ladies’

De Calluna uit de ‘Beauty Ladies’- serie bloeit langer dan de normale heide en blijft lekker compact. Ideaal voor in pot of als u op zoek bent naar een lage kleurrijke borderplant .

Wat zijn de kenmerken van Calluna vulgaris ‘Beauty Ladies’?

De Calluna vulgaris ‘Beauty Ladies’ is een sterke tuinplant. Winterhard en ziektebestendig. Van deze tuinplant zult u veel plezier hebben. In september gaat zomerheide bloeien. Bijzonder aan de ‘Beauty Ladies’ is de langdurige bloeiwijze tot in november, die de plant te danken heeft aan de bloemknopjes. Anders dan bij normale zomerheide blijven de knoppen van de ‘Beauty Ladies’ gesloten waardoor de bloemen niet kunnen worden bevrucht. Dit verlengt de bloeiperiode aanzienlijk t.o.v. de klassieke zomerheide. Afhankelijk van de soort kleuren de knoppen wit, rood, roze of paars. Ook de kleur van het blad is afhankelijk van de soort die u kiest: geel, grijsgroen of groen. Tuinplantenwinkel heeft verschillende varianten in het assortiment.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Calluna vulgaris ‘Beauty Ladies’ is mooi in combinatie met verschillende wintergroene tuinplanten. Zet er een aantal bij elkaar, of vul er een heel plantvak mee, zodat er als het ware een heideveldje ontstaat. Wij adviseren dan negen planten per vierkante meter. Bent u in bezit van een balkon of terras dan kan Calluna vulgaris ‘Beauty Ladies' prima solitair in een sierpot gezet worden of met meerdere kleuren bij elkaar.

 

Hoe plant u Calluna vulgaris ‘Beauty Ladies’?

Calluna vulgaris ‘Beauty’ houdt van een lichte (half) zonnige standplaats. Hoe zonniger des te frisser de tuinplant oogt. Zorg voor een lichtzure, goed doorlatende bodem, met weinig voedingsstoffen. Op kalkhoudende of zware grond doet heide het niet goed. Zware grond kan door toevoegen van zand schraler gemaakt worden. Op alle gronden raden we aan tuinturf toe te voegen voor een goede zuurgraad en voedingsbodem.

Voor het planten is het belangrijk om de grond goed los te maken. Er mogen geen harde lagen meer in zitten. Na het graven van een plantgat mengt u wat tuinturf door de aarde in het gat. Dompel de tuinplanten met pot en al even in een emmer met water, zodat de wortels zich goed kunnen volzuigen. Verwijder dan de pot en plaats de Calluna vulgaris in het plantgat. Vul aan met omliggende aarde en een deel tuinturf en druk die met beiden handen stevig aan. Geef na het planten regelmatig wat water; de nieuwe, jonge plantjes mogen niet uitdrogen. In een sierpot gebruikt u gewone potgrond bij het planten. Tuinplantenwinkel kan deze producten bij de bestelling meeleveren.

 

Hoe moet u Calluna vulgaris ‘Beauty Ladies’ snoeien en onderhouden?

Om de heideplanten mooi te houden is het belangrijk dat ze goed gesnoeid worden. Na de bloei snoeit u de tuinplant tot een bolletje terug; ook de zijtakken afknippen. Let wel op dat u niet tot op het kale hout knipt, want dan loopt de plant in het nieuwe seizoen niet uit. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar.

Bemesting heeft de calluna niet meteen nodig. Belangrijker is om de bodem goed zuur te houden. U kunt hiervoor ieder jaar of om het jaar turfstrooisel aanbrengen rondom te planten. Dit houdt het zure milieu in stand. Zorg dat Calluna vulgaris ‘Beauty Ladies’ niet uitdroogt tijdens de bloei- periode. Geef water om de kleur mooi te houden. Dit geldt zeker ook wanneer de heide in een sierpot staat.


 

Op de foto: De twijgen van de Beauty Ladies staan bezaait met bloemknopjes die vanaf september op kleur komen en lang hun kleur behouden.

Reacties

  1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

    Als u de zomerheide in de volle grond plant raden we aan om tuinturf te gebruiken. De turf voegt u toe bij het planten in het plantgat. Zomerheide blijft groen in de winter en is goed winterhard. De uitgebloeide steeltjes worden het beste afgeknipt rond medio/eind maart. Daarna zal de plant nieuwe scheutjes vormen en knopjes vormen voor de bloei aan het einde van de zomer.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.