Menu
Geen producten gevonden

Salvia nemorosa

Salvia nemorosa

Salvia is een betrouwbare tuinplant met een diep paarsblauwe bloemen. Salvia nemorosa combineert bovendien met veel andere planten. Ook in uw border!

Wat zijn de kenmerken van Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ / Salie plant?

De Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ is een mooie dankbare tuinplant met aarvormige bloeiwijze. Het is een sterke tuinplant die stevig staat en niet windgevoelig is. Elk jaar kunt u opnieuw genieten van de hele groeicyclus; het zorgt voor een afwisselend beeld dat nooit verveelt. Een volgroeide plant wordt 40-50 cm hoog.

De Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ geeft een uitbundige bloei in het voorjaar en nog een tweede bloei in het najaar. Boven de grond sterft de plant af in het late najaar; de dorre stengels en zaadhoofden zijn in de winter een voedingsbodem en schuilplaats voor veel vogels en insecten. Ook zorgen ze voor de bescherming van de plant in de winter.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 De bloemen zijn aantrekkelijk voor bijen en vlinders en geschikt als snijbloem. Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ of Salie plant kan mooi gecombineerd worden met Achillea ( duizendblad); Astrantia ( Zeeuws knoopje); Echinacea ( rode Zonnehoed); Campanula ( klokjesbloem); Geranium (ooievaarsbek); Lavandula ( lavendel); Alchemilla mollis en met Hortensia of Buxus.

Hoe plant u Salvia nemorosa?

Tuinplantenwinkel.nl levert de Salvia nemorosa ‘Ostfriesland’ in pot. Dat betekent dat u de plant jaarrond kunt poten. We adviseren om 7 planten per vierkante meter te gebruiken. Plant de salie plant bij voorkeur in een humusrijke goed doorlatende grondsoort op een zonnige plaats of in de halfschaduw. De grond mag niet al te nat zijn.

Bij het planten maakt u de grond goed los. U dompelt het potje even in een emmer met water zodat de wortels van de plant goed vochtig de grond in gaan. Maak een plantgat en zorg ervoor dat de kluit volledig in de grond staat. Druk de plant stevig aan en geef eenmaal goed water. In het voorjaar of de zomer kan het nodig zijn nogmaals water te geven bij droogte.

Wat voor onderhoud heeft Salvia x nemorosa ‘Ostfriesland’ nodig?

Knip uitgebloeide aren na de eerste bloei weg voor een tweede bloei in het najaar. Knip hierbij de plant net onder de bloem af. In de winter verdort de plant. De verdorde stengels kunnen het beste tegen het eind van de winter worden weggehaald, om plaats te maken voor een nieuw groeiseizoen.

Op kalkhoudende grond groeit de Salvia het beste; strooi daarom elk voorjaar wat kalk. Vermeerderen van de plant kan om de 2 of 3 jaar plaatsvinden door de plant te delen; dit is ook goed voor het behoud van de plant.

Welke andere variëteiten zijn er?

De Salvia nemorosa kent veel verschillende vormen. Naast ‘Ostfriesland’ zijn er andere vormen en kleuren die in tuinen worden gebruikt. Al deze vormen heten variëteiten. Een net zo sterke variant van de salvia maar iets hoger en met nog dieper paarse bloemen is bijvoorbeeld de Salvia x nemorosa ‘Caradonna’.
 

Bekijk ons aanbod en bestel direct


 

Reacties

  1. Tuinplantenwinkel.nl Tuinplantenwinkel.nl

    Het is normaal dat een salvia afsterft in het najaar.
    U kunt dat niet voorkomen. De plant begint weer fris in het voorjaar en gaat dan in de late lente en zomer weer bloeien.

  2. Henk vos Henk vos

    De plant sterft af in het najaar , is het nodig daar iets aan te doen b.v laag snoeien of gaat dat vanzelf. .?

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.