Zelfhechtende klimplanten

Zelfhechtende klimplanten

Deze klimplanten klimmen zelf omhoog tegen uw schutting of pergola, ze hoeven niet aangebonden te worden, alleen wat de juiste richting in leiden kan helpen!

Zelfhechtende Klimplanten voor de Tuin

Zelfhechtende klimplanten zijn een ware verrijking voor elke tuin. Deze planten, zoals de populaire klimop Hedera, vereisen minimale ondersteuning om te groeien. Ze zijn niet alleen gemakkelijk te onderhouden, maar dragen ook bij aan de ecologische waarde van uw tuin.

 

Verschil tussen Zelfhechtende en Rankende Klimplanten

Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen zelfhechtende klimplanten en rankende klimplanten. Rankende klimplanten, zoals de Amerikaanse trompetbloem, hebben ondersteuning nodig in de vorm van een rooster of draad, terwijl zelfhechtende klimplanten zoals klimop, Hedera (Hedera helix) en wilde wingerd (Parthenocissus) zichzelf vasthechten aan oppervlakken. Niet-zelfhechtende klimplanten hebben klimhulp nodig, u moet de planten in de gaten houden en de ranken/takken tijdig ondersteuning geven aan bijvoorbeeld uw pergola, schutting, muur of gevel. Let op dat u dit NIET doet met ijzerdraad, maar de hiervoor speciaal bedoelde binddraad.

Bekijk ons aanbod klimplanten en bestel direct

Wilde Wingerd: Een Uitblinker

Wilde wingerd verdient extra aandacht. Deze zelfhechtende klimplant is niet alleen prachtig met zijn seizoensgebonden kleurveranderingen, maar is ook een van de mooiste planten voor het bedekken van muren en hekken. De bladeren van de wilde wingerd veranderen in de herfst in adembenemende rood- en oranjetinten, wat een spectaculair zicht biedt in elke tuin. Deze plant verliest na de herfst wel zijn blad en is dus niet wintergroen, echter wel winterhard.

 

Groenblijvende Klimplanten: Een Jaarronde Charme

Groenblijvende klimplanten zoals de Klimop, Hedera blijven het hele jaar door groen. Dit zorgt voor een constante groene uitstraling, zelfs in de wintermaanden wanneer de meeste planten hun bladeren verliezen.

 

Aanplanten van zelfhechtende klimplanten

Bij het aanplanten van klimmers is het belangrijk dat u een ruim plantgat maakt. Voeg daarna wat potgrond of aanplantgrond toe en meng dit goed met de bestaande aarde. Zo krijgen de wortels een goede start en bevorderd het de groei van de klimplant. Zorg er voor dat u de eerste paar maanden, zeker in een warme periode, dat de plant genoeg water krijgt. Als de klimplant wat groter groeit zal hij zich hechten aan bijv. de schutting. Het kan zijn dat u de zelfhechtende klimplant in het begin wat moet helpen.

 

Verzorgingstips voor Zelfhechtende Klimplanten

Het verzorgen van zelfhechtende klimplanten is relatief eenvoudig. Regelmatig snoeien helpt om de groei onder controle te houden en de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Klimplanten met bloemen, zoals sommige soorten Wilde wingerd, een Klimhortensia (Hydrangea) en Passiflora (Passiebloem), kunnen extra bemesting nodig hebben om de bloei te stimuleren. Bijen en vlinders zijn u dan ook erg dankbaar, bij sommige klimplanten kunnen er dan zelfs nog vruchten verschijnen.

 

Conclusie

Zelfhechtende klimplanten zijn een fantastische keuze voor zowel beginnende als ervaren tuiniers. Ze bieden een snelle oplossing om verticale ruimtes in de tuin te vergroenen. Met opties variërend van de immergroene Klimop, Hedera tot de kleurrijke Wilde wingerd, is er een klimplant die bij elke tuinstijl past. Vergeet niet om regelmatig te snoeien en te zorgen voor voldoende water en voeding, vooral voor klimplanten met bloemen. Met de juiste zorg en aandacht kunnen deze klimplanten uitgroeien tot een van de mooiste elementen in uw tuin.

Bekijk ons aanbod klimplanten en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.