Menu
Geen producten gevonden

Informatie over bolbomen

Bolbomen worden veelvuldig gebruikt in siertuinen. Door hun vaak compacte en strakke uitstraling zijn ze uitermate geschikt om structuur te geven aan een tuin. Door hun beperkt hoogte en breedte zijn bolbomen ook toepasbaar in een kleine tuin.

Bolbomen zijn vaak geënt, wat wil zeggen dat een dwergvorm wordt vergroeid met de stam van een normale boom. De stamhoogte van een bolboom blijft vervolgens altijd gelijk. De kroon wordt wel groter en de stam ook dikker. Op Tuinplantenwinkel.nl kunt u bij een aantal boomsoorten ook kiezen tussen verschillende stamhoogtes. De stam wordt gemeten vanaf de voet van de stam tot aan de entplaats.

Bol-Catalpa en Bol-Acacia

De twee meest bekende bolbomen zijn de Catalpa en de Acacia. De Catalpa valt op met zijn grote lichtgroene bladeren in de zomer. De Catalpa is een vlotte groeier en ontwikkelt binnen 2 jaar een flinke bolvormige kroon. De acacia groeit eveneens vlot door maar draagt kleine beveerde bladeren. Beide bomen zijn goed te snoeien en kunnen zo ieder jaar of eens in de paar jaar een flinke verjongingskuur krijgen. Het snoeien van deze twee soorten bomen vindt het beste plaats aan het einde van de winter rond begin maart. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u van deze bomen diverse uitvoeringen kopen in pot. Deze bomen in pot zijn het hele jaar door te planten.

Traag groeiende bolbomen

Naast de Catalpa en de Acacia bestaat het assortiment bolbomen uit veel meer soorten. Daaronder zijn ook een aantal tragere groeiers die u niet ieder jaar hoeft te snoeien (maar het mag altijd indien nodig). Een aantal voorbeelden van deze tragere groeiers zijn de Bol-Liquidambar (Liquidambar styraciflua ‘Gumball’) en Boleik (Quercus palustris ‘Green Dwarf’). In het assortiment vindt u ook groenblijvende bolbomen zoals de laurier en glansmispel.

Bolbomen kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij Tuinplantenwinkel.nl geven wij u altijd garantie op een goede start. Wij verkopen daarom al onze bolbomen uit pot met een sterk ontwikkeld wortelgestel. Het voordeel van planten in pot is daarnaast dat u deze het hele jaar door kunt aanplanten. Bij het aanplanten van een bolboom raden wij aan om aanplantgrond te gebruiken. Daarnaast verdient het plaatsen van een boompaal en band onze aanbeveling. Voor uitgebreide planttips kunt u onze plantinstructies lezen. De boompaal, band en aanplantgrond kunt u als extra optie samen met de boom bestellen.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.