» Cephalanthus occidentalis

Cephalanthus occidentalis

Product informatie

Nederlandse naam: Kogelbloem
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 150 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Cephalanthus occidentalis of Kogelbloem - Informatie:

De roomwitte, kogelvormige bloemen met uitstekende meeldraden die lijken op speldenkussentjes zijn in juni-augustus een opvallende verschijning, die met honinggeur vlinders, hommels en bijen aantrekken. Na de bloei komen er donker verkleurende vruchten aan de tuinplant, die geliefd zijn bij watervogels. Cephalanthus occidentalis staat het liefst in de zon of halfschaduw in een humusrijke, goed vochtige bodem, bijvoorbeeld aan de rand van een vijver. Kogelbloem is winterhard, verliest in de herfst zijn bladeren en stelt weinig eisen aan de grondsoort. Cephalanthus occidentalis is een scheutbloeier, bloeit op éénjarig hout en mag dus in het voorjaar hard teruggesnoeid worden. Met snoeien blijft de tuinplant lager, anders kan de Cephalanthus occidentalis wel 2 meter hoog worden.

Cephalanthus occidentalis is een bladverliezende tuinplant. Deze Kogelbloem bloeit van juni t/m augustus met witte bloemen, wordt uiteindelijk ongeveer 150 cm hoog en staat bij voorkeur in de zon - halfschaduw. De Cephalanthus occidentalis | Kogelbloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.