Doronicum orientale

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Voorjaarszonnebloem
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 50 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm
Beschrijving

Doronicum orientale of Voorjaarszonnebloem

Doronicum orientale is een opvallende en vroegbloeiende borderplant. De tuinplant heeft helgele bloemen, die in april-mei voor een zonnig decor vooraan in de border zorgen. Het groene blad is iets getand en hartvormig. De bladeren vallen vrij vroeg na de bloei af. Het is een aanrader om te combineren met andere vroegbloeiende tuinplanten en bolgewassen; let dan wel op de hoogte van Doronicum orientale. De bloemen van de Voorjaarszonnebloem kunnen prima in een vaas gezet worden.

 

Standplaats Doronicum orientale

Een standplaats kan in principe overal in de tuin zijn. In de zon moet er wel gezorgd worden dat de Voorjaarszonnebloem niet uitdroogt. Elke normale, voedselrijke bodem, liefst wat vochtig en kalkrijk, is geschikt.

 

Doronicum orientale snoeien en onderhouden

Knip uitgebloeide bloemen van Doronicum orientale af, dat bevordert de aanmaak van nieuwe bloemknoppen. In het vroege voorjaar geeft u wat organische mest en strooit  dan ook af en toe wat kalk. Om te voorkomen dat deze tuinplanten lelijk worden, ‘scheurt’ u ze ongeveer na 4 jaar. De Doronicum orientale | Voorjaarszonnebloem koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.