Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over violen kleinbloemig

Deze kleinbloemige violen lijken wel rechtstreeks uit de natuur te komen. Alsof ze rechtstreeks afstammen van het wilde hoornviooltje of Viola cornuta. De bloei van de kleinbloemige violen is lang en duurt vanaf het moment van aankoop tot aan juni en soms zelfs langer. Klein-bloemige violen zijn net als de grootbloemige violen goed bestand tegen vorst. Bij vorst beschermen de planten zichzelf door plat op de grond te gaan liggen. Wanneer de vorst weer voorbij is kruipen de planten weer omhoog en gaan ze vrolijk verder met bloeien.

 

Kleinbloemige violen zijn er in vele prachtige kleuren. Van effen tot driekleurig en/of met een zwart oogje. De violen zijn allen even sterk en even makkelijk in verzorging. In de winter staan de violen prima in de zon of halfschaduw. Plant de kleinbloemige violen in pot of zet ze in uw tuin. Gebruik bij de aanplant in pot universele potgrond. In de potgrond zit genoeg voeding voor de violen tot aan het voorjaar. Wanneer u de planten in de volle grond plant kunt u het beste wat extra potgrond door de grond heen mengen zodat de grond goed luchtig en voedzaam wordt. De wortels van een viool zijn teer dus zet de planten met zorg in de grond. Vanaf het voorjaar kunt u de violen eventueel nog extra voeding geven met een organische of vloeibare meststof.

 

Kleinbloemige viooltjes bij Tuinplantenwinkel.nl

Vanwege de kwetsbaarheid van deze planten kunt u deze niet online bestellen. De viooltjes zijn wel verkrijgbaar in ons plantencentrum. Doorgaans vindt u deze planten bij ons in het najaar vanaf de derde week in september tot de tweede week van november, en in het voorjaar tussen de derde week in februari tot de laatste week van maart. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te informeren naar de beschikbaarheid en voorraad. Onze openingstijden en adres vindt u op deze pagina.

 

Tip: Als u langer van uw viooltjes wilt genieten, zet u deze vanaf april in halfschaduw. Tijdens warme voorjaarsdagen blijven de violen langer mooi in de koelte, dan in de zinderende hitte.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.