Menu
Geen producten gevonden

Informatie over violen

In de winter zijn de meeste planten spaarzaam met bloemen. Violen daarentegen zorgen ’s winters wel voor kleur in de tuin. Bij vorst gaan de violen plat op de grond liggen om vervolgens bij temperaturen boven de nul graden weer fier overeind te komen. Het viooltje bloeit, afhankelijk van de warmte, door tot juni. Naast grootbloemige types zijn er tegenwoordig ook kleinbloemige viooltjes in vele kleurtinten verkrijgbaar. Beiden bloeien even lang.
 

De kleuren van de violen verschilt sterk. Bij tuinplantenwinkel.nl hebben we de violen in hun titel een naam gegeven op kleur. De meest klassieke vorm is de viool met een zogenaamd oog. Bij deze violen is de binnenzijde van de bloemblaadjes bijna zwartkleurig. Aan de buitenrand hebben de bloemblaadjes een andere kleur. Bij lichtgekleurde violen levert dat een sterk contrast op met de bijna zwarte binnenzijde. Het beeld dat zo ontstaat doet denken aan de pupil van een oog.
 

Bij sommige violen is het oog afwezig en is sprake van een effen bloemkleur. In een aantal gevallen is het oog vervaagd tot een aantal donkere streepjes in het hart van de bloem. Het lijken net adertjes die over de bloem lopen. Bij weer andere violen is het oog afwezig maar hebben de twee bovenste bloembladeren een andere kleur dan de overige bloembladeren. We spreken dan over een tweekleurig viooltje. Heel af en toe zijn de onderste bloembladeren ook weer anders gekleurd en is er sprake van een driekleur.
 

Zet potten vol met violen van één kleur of maak er juist een bonte mix van. Violen combineren ook mooi met diverse siergrassen, skimmia of gaultheria. Naast potten kunt u violen ook prima gebruiken om de borders in uw tuin eens flink op te fleuren. Vermeng dan wat potgrond met de aarde zodat de violen uit een rijke voedingsbodem kunnen putten. Online vindt u bij tuinplantenwinkel een mooi assortiment violen met duidelijke productfoto’s. U vindt de grootbloemige en kleinbloemige violen op aparte pagina’s. Bekijkt u ze liever allemaal tegelijk dan kunt u terecht bij ‘Alle violen’.

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 8357 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.