Informatie over violen

In de winter zijn de meeste planten spaarzaam met bloemen. Violen daarentegen zorgen ’s winters wel voor kleur in de tuin. Bij vorst gaan de violen plat op de grond liggen om vervolgens bij temperaturen boven de nul graden weer fier overeind te komen. Het viooltje bloeit, afhankelijk van de warmte, door tot juni. Naast grootbloemige types zijn er tegenwoordig ook klein-bloemige viooltjes in vele kleurtinten verkrijgbaar. Beiden bloeien even lang.

 

Viooltjes bij Tuinplantenwinkel.nl

Vanwege de kwetsbaarheid van deze planten kunt u deze niet online bestellen. U bent wel van harte welkom op ons Planten- en bomencentrum. Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een (deel) van ons aanbod aan zowel groot- als klein-bloemige violen. Er zijn twee periodes in het jaar waarbij u een groot assortiment aantreft in ons plantencentrum. In het najaar vanaf de derde week in september tot de tweede week van november en in het voorjaar vanaf de tweede week in februari tot de laatste week van maart. U kunt natuurlijk altijd informeren bij ons over de beschikbaarheid en voorraad. Dit kunt u het beste per e-mail doen door ons te mailen via [email protected]. Onze openingstijden vindt u hier.

 

Ontelbare kleuren en mogelijkheden

De kleuren van de violen verschilt sterk. De meest klassieke vorm is de viool met een zogenaamd oog. Bij deze violen is de binnenzijde van de bloemblaadjes bijna zwartkleurig. Aan de buitenrand hebben de bloemblaadjes een andere kleur. Bij lichtgekleurde violen levert dat een sterk contrast op met de bijna zwarte binnenzijde. Het beeld dat zo ontstaat doet denken aan de pupil van een oog.

Bij sommige violen is het oog afwezig en is sprake van een effen bloemkleur. In een aantal gevallen is het oog vervaagd tot een aantal donkere streepjes in het hart van de bloem. Het lijken net adertjes die over de bloem lopen. Bij weer andere violen is het oog afwezig maar hebben de twee bovenste bloembladeren een andere kleur dan de overige bloembladeren. We spreken dan over een tweekleurig viooltje. Heel af en toe zijn de onderste bloembladeren ook weer anders gekleurd en is er sprake van een driekleur.

 

Viooltjes in potten planten

Zet potten vol met violen van één kleur of maak er juist een bonte mix van. Violen combineren ook mooi met diverse siergrassenskimmia of gaultheria. Naast potten kunt u violen ook prima gebruiken om de borders in uw tuin eens flink op te fleuren. Vermeng dan wat potgrond met de aarde zodat de violen uit een rijke voedingsbodem kunnen putten. Deze potgrond kunt u wel online bestellen. Meestal is universele potgrond voldoende. In het voorjaar kunt u ook potgrond gebruiken met extra langwerkende voeding.

 

Violen zijn eenjarige planten die in vele kleurtinten verkrijgbaar zijn

 

Inspiratie Violen:

Er zijn grootbloemige en kleinbloemige violen die beide een even lange bloeitijd hebben

 

Inspiratievoorbeeld Violen

In planten- en bomencentrum Neutkens te Knegsel zijn diverse soorten grootbloemige en kleinbloemige violen te koop

 

Inspiratievoorbeeld Violen

 

Sommige soorten violen zijn meerkleurig en staan prachtig in bakken en potten op balkon of terras

 

Inspiratievoorbeeld Violen

 

Video's over Violen:

 

 

Inspiratievideo Violen

 

 

Inspiratievideo Violen

 

 

Inspiratievideo Violen

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.