Menu
Geen producten gevonden

Informatie over coniferen

Coniferen zijn een erg grote groep planten. Over het algemeen zijn het wintergroene planten die maar weinig verzorging nodig hebben. Ook op armere grond groeien de meeste coniferen goed. Coniferen hebben geen bladeren maar schubben of naalden. Er zijn een aantal uitzonderingen waarvan de Ginkgo billoba of Japanse notenboom een bekend voorbeeld is. De enorme variatie aan kleur, groeiwijzen en hoogte maakt dat coniferen in bijna iedere tuin goed passen. Gelukkig ontdekken steeds meer mensen het gebruik van coniferen in combinatie met vaste planten en bladverliezende heesters.

Coniferen soorten kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u dwergconiferen, zuilconiferen, dennen en sparren en vormsnoei coniferen. Een andere groep coniferen is zeer geschikt voor hagen. Deze vindt u op onze pagina haagconiferen. Haagconiferen zijn goed te snoeien en vormen zeer dichte wintergroene hagen.
 

Dwergconiferen blijven zoals de naam al doet vermoeden klein. De groei is uiterst traag zodat de planten gemakkelijk in toom te houden zijn. Een aantal van deze soorten kunt u ook goed in pot planten.
 

Coniferen die smal opgaand groeien staan gebundeld onder zuilconiferen. Zuilconiferen zorgen voor verticale accenten die sterk afsteken tegen de groei van veel andere planten en heesters. Een populaire soort in deze groep is de Italiaanse of Toscaanse cipres. Deze zeer smalle cipressen zijn het toonbeeld van Toscane en zorgen in onze tuinen voor een mediterrane sfeer.
 

Coniferen die om hun sierwaarde worden geplant maar iets groter worden dan dwergconiferen staan gebundeld onder dennen en sparren. De sierwaarde vindt u vaak terug in de kleur van de schubben of naalden. Deze varieert van groen tot geel en blauw. Ook de groeivorm kan een reden zijn om een conifeer uit deze groep aan te planten. Denk dan bijvoorbeeld aan treurvormen of zeer uitgesproken groeiwijze zoals die van een Slangenden of Araucaria. Sommige groeien erg traag en worden maar langzaam groot. Dennen en sparren groeien het beste op een goed ontwaterde grond. Uitzondering vormen de moerascipres (Taxodium) en de watercipres (Metasequoia) die juist van natte vochtige bodems houden.
 

Coniferen lenen zich in het bijzonder ook erg goed voor vormsnoei of bonsai. Sommige cultivars zijn van nature trage groeiers en daardoor erg goed te snoeien en te modelleren. Door deze vormsnoei ontstaan zeer uitgesproken coniferen die houden van een plekje in de volle aandacht. Ze verlangen ieder jaar snoei zodat ze hun vorm behouden.

Coniferen kopen

Bij tuinplantenwinkel.nl koopt u veel van deze coniferen uit pot. Dat heeft het voordeel dat de struiken of bomen jaarrond geplant kunnen worden. Coniferen kopen bij ons gaat snel en vertrouwd.

 

Coniferen zijn over het algemeen wintergroen en kunnen daarmee tot de ruggengraat van de tuin horen

 

Inspiratie:

Deze laag en breed uitgroeiende Juniperus media 'Old Gold' past perfect langs tuinpaden

 

De Juniperus media 'Old Gold' is een laag en breed groeiende dwergconifeer met opvallende geel/groene naalden aan de uiteinden van de takken. Hier is de plant gecombineerd met een soortgenoot die blauwgroene naalden heeft.

 

Dennen en coniferen zijn eindeloos te combineren en de vormen zijn eindeloos

 

Coniferen zijn een extreem grote groep planten met dwergsoorten die niet hoger worden dan 20 centimeter en dennen die soms 10 meter of hoger groeien. In deze tuin zijn bijvoorbeeld de compact Picea omorika 'Conica' te zien en daarachter een jonge pijnboom of Pinus.

 

De kleuren van veel dennen zijn vaak in de winter nog mooier dan in de zomer zoals deze Pinus mugo 'Wintergold'.

 

Sommige dennen en coniferen verkleuren in de winter nog mooier dan tijdens de zomermaanden zoals deze Pinus mugo 'Wintergold'.

 

Video's over de conifeer:

 

 

Coniferen die niet extreem groot worden en vaak traag groeien noemen we dwergconiferen. Dwergconiferen zijn ideaal voor een rotstuin of een relatief droge, maar humusrijke standplaats in de zon.

 

 

Veel soorten laten zich ook goed snoeien in allerlei vormen. In onze categorie vormsnoei coniferen vindt u een aantal bijzondere exemplaren.

 

 

Een bekende zuilconifeer die menig ansichtkaart uit Italië, meer precies Toscane', siert is de Toscaanse cipres of Cupressus sempervirens 'Pyramidalis'.

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.