Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over dennen en sparren

Coniferen die een maatje groter worden dan dwergconiferen vindt u hier. Deze coniferen zijn vaak erg mooi als solitair of in als accent in de border. Veel van de coniferen in deze categorie vallen extra op door hun groeivorm. Die kan piramidaal, bolvormig of bijvoorbeeld treurvormig zijn. Neem bijvoorbeeld de Abies koreana die opvalt door de karakteristieke groeiwijze in etages. Daarnaast tooit deze Koreaanse spar zichzelf met prachtige blauwgroene kegels in de zomer. Ook de slangenden is een aparte verschijning. De met stekelige schubben bezaaide takken groeien in kransen rondom de stam. Geef de slangenden wel de ruimte want na flink wat jaren kunnen ze uitgroeien tot metershoge bomen.

Dennen en sparren vormen maar een deel van het aanbod maar zijn wel het rijkst vertegenwoordigd. Dennen en sparren zijn bekende conifeersoorten die we ook in de bossen veelvuldig tegenkomen. De naam den of spar leidt nog wel eens tot grote verwarring. Het bekende kerstlied “oh dennenboom” is een sprekend voorbeeld. Kerstbomen zijn namelijk sparren en geen dennen. Dennen hebben over het algemeen grote lange naalden. De kroon is vaak afgeplat. Dennen heten in het Latijns Pinus. Sparren zijn vaak te herkennen aan een spitse piramidale groeivorm. De naalden zijn vaak korter. De Latijnse naam van sparren is Picea of Abies.

Bijna alle coniferensoorten zijn wintergroen. Uitzonderingen hierop zijn de Taxodium, Metasequioa en Larix welke hun naalden in de herfst afstoten nadat ze eerst prachtig helgeel of roodbruin verkleuren.

Bij tuinplantenwinkel.nl koopt u deze coniferen uit pot. Dat heeft het voordeel dat de struiken of bomen jaarrond geplant kunnen worden.

Dennen en sparren

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 11063 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.