Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over dennen en sparren

Coniferen die een maatje groter worden dan dwergconiferen vindt u hier. Deze coniferen zijn vaak erg mooi als solitair of in als accent in de border. Veel van de coniferen in deze categorie vallen extra op door hun groeivorm. Die kan piramidaal, bolvormig of bijvoorbeeld treurvormig zijn. Neem bijvoorbeeld de Abies koreana die opvalt door de karakteristieke groeiwijze in etages. Daarnaast tooit deze Koreaanse spar zichzelf met prachtige blauwgroene kegels in de zomer. Een andere opvallende verschijning is de slangenden (Auracaria). De met stekelige schubben bezaaide takken groeien in kransen rondom de stam. Geef de slangenden wel de ruimte want na flink wat jaren kunnen ze uitgroeien tot metershoge dennen / bomen.

Wat is het verschil tussen een den en een spar?

Dennen en sparren vormen maar een deel van het aanbod maar zijn wel het rijkst vertegenwoordigd. Dennen en sparren zijn bekende conifeersoorten die we ook in de bossen veelvuldig tegenkomen. De naam den of spar leidt nog wel eens tot grote verwarring. Het bekende kerstlied “oh dennenboom” is een sprekend voorbeeld. Kerstbomen zijn namelijk geen dennen, maar sparren. Dennen hebben over het algemeen grote lange naalden en vinden we veel in bossen op zandgronden. De kroon is vaak afgeplat. Dennen heten in het Latijns Pinus. Sparren zijn vaak te herkennen aan een spitse piramidale groeivorm. De naalden zijn vaak korter. De Latijnse naam van sparren is Picea of Abies.

Bijna alle coniferensoorten zijn wintergroen. Uitzonderingen hierop zijn de Taxodium, Metasequioa en Larix welke hun naalden in de herfst afstoten nadat ze eerst prachtig helgeel of roodbruin verkleuren.

Info over Dennen

De naam 'den' werd in het verleden vooral gebruikt voor soorten uit verwante geslachten, zoals spar en zilverspar. Het verwante Duitse woord Tanne betekent zilverspar. In de Nederlandse taal is het gebruik verschoven naar soorten uit het geslacht Pinus of als verzamelnaam voor alle soorten uit de familie van de dennen.

Hoewel het liedje O dennenboom anders doet vermoeden, is een kerstboom meestal een spar en dus geen den in de huidige betekenis.

Het hout van dennen heet grenenhout. Dennenhout stamt van het geslacht Abies.

Dennen en sparren kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Bij tuinplantenwinkel.nl koopt u deze coniferen, dennen en sparren uit pot. Dat heeft het voordeel dat de struiken of bomen jaarrond geplant kunnen worden.

Dennen en sparren

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.