U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Helleborus orientalis 'Double Ellen Red' | Oosterse kerstroos | Tuinplantenwinkel.nl

Helleborus orientalis 'Double Ellen Red'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Oosterse kerstroos
Bloeitijd: Februari - April
Bloemkleur: Paars/rood
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 40 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Beschrijving

Helleborus orientalis 'Double Ellen Red' of Oosterse kerstroos - Informatie:

Helleborus orientalis 'Double Ellen Red' heeft een gevulde bloem met een purperrode kleur. Het blijft bijzonder om de bloemen te zien verschijnen tijdens de wintermaanden. De Oosterse kerstroos bloeit doorgaans van januari tot maart. De bloemen kleuren vaak bij het uitbloeien naar een groene tint en blijven er dan ook nog steeds aantrekkelijk om te zien.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat niet graag in de volle zon, maar groeit goed op een plek met ochtend- en of avondzon. Helleborus orentalis 'Double Ellen Red' staat het liefst op een beschutte plaats in een humusrijke, vochthoudende bodem en stelt weinig eisen aan de grondsoort; kalkhoudend heeft wel de voorkeur.

 

Snoei en onderhoud:

Geef tijdens de bloei van de Kerstroos wat organische mest en eventueel een handje kalk; beslist geen tuinturf! Na de bloei kunt u de stengels en de uitgebloeide bloemen van de Helleborus orientalis 'Double Ellen Red' terugknippen; dit bevordert de groei van nieuwe knoppen aan de tuinplant. Om meer van deze tuinplant te genieten kunt u hem in de bloeiperiode dichter bij huis in een pot of kuip zetten. Plant de Kerstroos daarna ergens in de schaduw van de tuin om de zomer door te komen.De Helleborus orientalis 'Double Ellen Red' | Oosterse kerstroos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.