» Hydrangea macrophylla 'Blaumeise'

Hydrangea macrophylla 'Blaumeise'

Product informatie

Nederlandse naam: Teller-hortensia
Bloeitijd: Juni - September
Bloemkleur: Blauw
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 80 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 18 cm

Hydrangea macrophylla 'Blaumeise' of Schermhortensia of Teller-hortensia Informatie:

Hydrangea macrophylla 'Blaumeise' heeft blauwgekleurde schutbladeren. Het is een Boerenhortensia met schermvormige bloeiwijze. De bloemen worden gevormd door kleine, witgekleurde knopjes, waaromheen de schutbladeren staan. De groep hortensia's waar deze toe behoort, wordt ook wel de Teller-hortensia of Schermhortensia genoemd.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat bij voorkeur op een (half)schaduwrijke plek in een goed doorlaatbare bodem. Bij erg hete zomerdagen kan bladverbranding voorkomen. In de zon zal dan regelmatig water gegeven moeten worden. Meng voor een zurig bodemmilieu wat tuinturf door het plantgat; de blauwe kleur wordt er mooier van.

 

Snoei en onderhoud:

Een Schermhortensia hoeft niet per definitie gesnoeid te worden. Indien dat wel nodig is, kunt u dat met een gerust hart doen. Knip bij de boerenhortensia de oudste takken tot bij de grond weg of kort ze in. De bloemen komen op overjarige takken; dus laat altijd wat oude takken staan. Zo kunt u elk jaar genieten van de mooie schermbloemen. Knip ook in het voorjaar uitgebloeide bloemen van het vorige jaar weg, maar let op dat u geen nieuwe knoppen eronder ook wegknipt.
De Hydrangea macrophylla 'Blaumeise' | Teller-hortensia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.