» Lonicera periclymenum 'Belgica'

Lonicera periclymenum 'Belgica'

Product informatie

Nederlandse naam: Boskamperfoelie
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Rood - wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/50 cm

Lonicera periclymenum 'Belgica' of Kamperfoelie - Informatie:

De Lonicera periclymenum 'Belgica' wordt ook verhandeld onder de naam 'Belgica Select'. Het gaat hierbij dus om dezelfde plant. Het is een klimplant met rood-witte bloemen, die vooral in de avond heerlijk geuren! De bladeren zijn donkergroen. Deze Kamperfoelie is geschikt tegen een muur met een leirek of voor over een pergola. U moet deze tuinplant wel vastbinden met bindbuis (flexibel draad). De Kamperfoelie wordt toegepast in stedelijk openbaar groen en in bostuinen. Zorg voor schaduw aan de voet van deze tuinplant. Plaats bijvoorbeeld een dakpan boven de voet van Lonicera periclymenum 'Belgica', of plant er indien mogelijk een bodembedekker bij. Kamperfoelie groeit van oorsprong graag in bosranden waar de plant vanuit de koelte naar een lichte, warme plek klimt. De beste standplaats is dan ook in de (half)schaduw, in een matig voedzame, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem; bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem bijvoorbeeld. De tuinplant is vorstgevoelig, de uiteinden bevriezen dan. Maar deze knipt u na de winter gewoon af. Snoeien is verder niet nodig, maar als het voor de vorm nodig is kunnen er in het voorjaar storende takken weggesnoeid worden. Let op deze plant is giftig. 

Lonicera periclymenum 'Belgica' is een bladverliezende tuinplant. Deze Boskamperfoelie bloeit van juni t/m augustus met rood - witte bloemen en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 80 cm.
De Lonicera periclymenum 'Belgica' | Boskamperfoelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.