Menu
Geen producten gevonden

» Lonicera periclymenum 'Serotina'

Lonicera periclymenum 'Serotina'

Product informatie

Nederlandse naam: Boskamperfoelie
Bloeitijd: Juni - Augustus
Bloemkleur: Rood - geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: n.v.t.
Advies aantal per strekkende meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Door ons geleverde hoogte: 40/50 cm

Lonicera periclymenum 'Serotina' of Kamperfoelie - Informatie:

De Lonicera periclymenum 'Serotina' is een klimplant met purper met roomwitte bloemen, die vooral in de avond heerlijk geuren! De bladeren zijn donkergroen. Deze Kamperfoelie is geschikt om tegen een muur met een leirek of  over een pergola te laten groeien. U moet deze tuinplant wel vastbinden met bindbuis (flexibel draad). De Kamperfoelie wordt toegepast in stedelijk openbaar groen en in bostuinen. Zorg voor schaduw aan de voet van deze tuinplant. Plaats bijvoorbeeld een dakpan boven de voet van Lonicera periclymenum 'Serotina', of plant er indien mogelijk een bodembedekker bij. Kamperfoelie groeit van oorsprong graag in bosranden waar de plant vanuit de koelte naar een lichte, warme plek klimt. De beste standplaats is dan ook in de (half)schaduw, in een matig voedzame, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem; bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem bijvoorbeeld. De tuinplant is vorstgevoelig, de uiteinden bevriezen dan. Maar deze knipt u na de winter gewoon af. Snoeien is verder niet nodig, maar als het voor de vorm nodig is kunnen er in het voorjaar storende takken weggesnoeid worden. Let op deze plant is giftig. 

Lonicera periclymenum 'Serotina' is een bladverliezende tuinplant. Deze Boskamperfoelie bloeit van juni t/m augustus met rood - gele bloemen en kan zowel in de zon als in de schaduw staan. De leveringshoogte bedraagt 60 tot 80 cm.

Voor algemene informatie over klimplanten klik hier!  De Lonicera periclymenum 'Serotina' | Boskamperfoelie koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.