» Nyssa sylvatica

Nyssa sylvatica

Product informatie

Nederlandse naam: Tupeloboom of Zwarte tupeloboom
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 6 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 48 cm

Nyssa sylvatica of Tupeloboom - Informatie:

Nyssa sylvatica is vooral bekend om zijn prachtige, fel oranje herfstkleuren. In parken, in tuinen of zelfs als laanbomen doet deze tuinplant het prima. De schors is donkergrijs gegroefd en de takken zijn lichtbruin. Het blad is aan de bovenzijde diep glanzendgroen en aan de onderkant meer blauwgroen. De bloei is niet opvallend, de bloemen zijn groen van kleur. Na de bloei komen er eivormige, zwartblauwe vruchten aan, ongeveer 1,5 cm groot.

 

Standplaats:

De Tupeloboom heeft een penwortel en is daarom ook toepasbaar in bestrating; later verplanten is door de penwortel niet aan te raden. Nyssa sylvatica staat graag op voedselrijke bodemsoorten; zowel droge als extra vochtige gronden.

 

Snoei en onderhoud:

De Zwarte tupeloboom is een sterke, mooie boom, die hoge temperaturen en de vorst goed verdraagt. Snoei is niet noodzakelijk, maar kan in de periode november - februari. 

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Nyssa sylvatica | Tupeloboom of Zwarte tupeloboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.