» Nyssa sylvatica - beveerd

Nyssa sylvatica - beveerd

Product informatie

Nederlandse naam: Tupeloboom of Zwarte tupeloboom
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Groen (onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 6 tot 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 54 cm

Nyssa sylvatica of Zwarte tupeloboom - Informatie:
De Nyssa sylvatica -beveerd is vooral bekend om zijn prachtige, fel-oranje herfstkleuren. 'Beveerd' wil zeggen dan de vertakking al onder aan de stam begint. De schors is donkergrijs en gegroefd en de takken lichtbruin. Het blad is aan de bovenzijde diep glanzend groen en aan de onderkant meer blauwgroen. De bloei is niet opvallend, de bloemen zijn groen van kleur. Na de bloei komen er eivormige, zwartblauwe vruchten aan, ongeveer 1,5 cm groot. De Zwarte tupeloboom is een sterke mooie boom, die hoge temperaturen en de vorst goed verdraagt.


Standplaats:

In parken, langs het water, in tuinen of zelfs  als laanbomen doet de Zwarte tupeloboom het prima. Deze tuinplant heeft een penwortel en is daarom goed toepasbaar in bestrating; later verplanten is echter niet aan te raden. De Nyssa sylvatica verdraagt vele voedselrijke bodemsoorten; zowel droge als extra vochtige grond. Zorg bij het planten voor een goede doorlaatbaarheid. 

 

Snoei en onderhoud:

Nyssa sylvatica vormt soms snel opgroeiende, vormverstorende takken; verwijder deze in de winter op een vorstvrije dag. Knip dan ook oude, verdroogde takken weg.

 

* Herfstverkleuring informatie:

Het blad van deze plant verkleurt in het najaar. De kleuren op de foto geven een indicatie van deze verkleuring. De exacte verkleuring is afhankelijk van de standplaats en het weer en kan per jaar verschillen. Het is dus niet zeker of u de verkleuring zoals deze gefotografeerd is, ook terugziet in uw tuin. Aan de kleuren die op deze foto zichtbaar zijn, kunnen geen rechten worden ontleent.

 

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Nyssa sylvatica - beveerd | Tupeloboom of Zwarte tupeloboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.