U kunt nu ook planten bestellen via onze nieuwe app!

Download voor uw apparaat
Parrotia persica 'Persian Spire' | Vlamboom | Tuinplantenwinkel.nl

Parrotia persica 'Persian Spire'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Vlamboom
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Rood (Onopvallend)
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 250 cm
Advies aantal per vierkante meter: 1 plant
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm
Door ons geleverde hoogte: 60/80 cm
Beschrijving

Parrotia persica 'Persian Spire' of Perzisch ijzerhout - Vlamboom - Informatie:
Als u van spectaculaire herfstkleuren houdt,  is deze plant zeker iets voor u. De Vlamboom staat garant voor een prachtig herfstdecor. Deze Parrotia persica 'Persian Spire' is de kleinste en compact groeiende telg van alle parrotia's en neigt meer naar een struik dan naar een boom. De groei is slank en zuilvormig. Het blad is wat kleiner dan bij de gewone Parrotia persica. In het voorjaar loopt de plant uit met prachtig rood aangelopen bladeren. In de nazomer komen de herfstkleuren al voorzichtig tevoorschijn. In het najaar verkleurt het blad naar allerlei tinten geel, oranje en rood. 
De plant kan na een tiental jaren een hoogte bereiken van ongeveer 250 centimeter. Uiteindelijk kan de struik/boom een hoogte bereiken tussen de 250 en 400 centimeter. Door te snoeien is de hoogte goed zelf te bepalen. Dit maakt deze plant geschikt voor elke tuin.

Standplaats:
De parrotia persica 'Persian Spire' is een gemakkelijke tuinplant die graag op een zonnige of halfbeschaduwde standplaats groeit. Een goed doorlatende maar vochtige bodem wordt goed verdragen. We raden aan om wat tuinturf door de aarde heen te mengen in het plantgat voor een zurig bodemmilieu.

 

Snoei en onderhoud:

Snoei is het hele jaar door mogelijk. Snoei de parrotia paersica 'Persian Spire' in model indien gewenst. Als deze Vlamboom rigoreus wilt snoeien,  kunt u dat het beste doen in de winter, als het niet vriest.De Parrotia persica 'Persian Spire' | Vlamboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.