» Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' - halfstam

Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' - halfstam

Product informatie

Nederlandse naam: Handpeer
Bloeitijd: April - Mei
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Door ons geleverde potmaat: Ø 26 cm
Bestuivers: Niet zelfbestuivend, Charneux, Clapp's Favourite, Conference, Doyenné du Comice, Gieser Wildeman, Williams
Pluktijd: Augustus - September
Geleverde stam hoogte: 120 cm

Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' - halfstam of Handpeer 'Bonne Louise d'Avranches' - Informatie:

Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' - halfstam bloeit in april-mei met decoratieve witte bloemen, die uitgroeien tot een smakelijke, zoetzure, sappige, groene peer met een mooie zonneblos en geelwit vruchtvlees, die in september te oogsten is. De tuinplant verliest in de winter zijn bladeren en is goed vorstbestendig.

 

Standplaats:

Deze tuinplant staat het liefst in de zon of halfschaduw (hoe meer zon, hoe zoeter de vrucht) in een humusrijke bodem. De Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' - halfstam is niet zelfbestuivend: voor een goede oogst moet ook een van de hiernaast genoemde perensoorten worden aangeplant.

 

Snoei en onderhoud:

Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' - halfstam is goed te snoeien. Het voordeel van een halfstamfruitboom is dat de grond onder de stam voor onderhoud gemakkelijk te bereiken is. De beste fruitopbrengst verkrijgt u door veelvuldig te snoeien, zodat de boom licht en luchtig blijft, met een beperkt aantal hoofdtakken. De hoogte van de tuinplant bepaalt u hierbij zelf. Vanuit de hoofdtakken zullen elk jaar nieuwe takjes omhoog groeien. Knip deze takjes op 10 cm van de hoofdtak terug. De korte takjes van 10 cm die overblijven worden dikker. Hieraan vormen zich in de loop van de jaren de bloemen die kunnen uitgroeien tot vruchten. Het snoeien van een perenboom dient in wintermaanden te gebeuren, bij vorstvrij weer.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Pyrus communis 'Bonne Louise d'Avranches' - halfstam | Handpeer koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX AfterPay NL B2C Digital Invoice AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.