» Rosa 'Bijenweelde Lichtrood'

Rosa 'Bijenweelde Lichtrood'

Product informatie

Nederlandse naam: Bodembedekkende roos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Rood
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Winterhardheid: Goed winterhard
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Product-serie: Bijenweelde-rozen

Rosa 'Bijenweelde Lichtrood' of Enkelbloemige trosroos - Informatie:

Deze Bijenweelde roos is een compact trosroos die ook als bodem bedekkende roos kan worden toegepast. De bloei is zeer rijk en duurt de gehele zomer voort. De bloemen zijn maar half gevuld waardoor de goudgele meeldraden goed zichtbaar zijn. Daarnaast is de nectar goed toegankelijk wat deze rozensoorten extra geliefd maakt bij bijen en hommels. Terwijl zij zich verwennen met een goede portie zoete lekkernij, kunt u genieten van een rijkbloeiende struik die bovendien erg makkelijk in onderhoud is.

Snoei de plant in het voorjaar in zijn geheel terug tot ongeveer 15 centimeter. De roos zal dan fris uitlopen en rijk bloeien vanaf juni tot diep in september. Oude verwelkte bloemtrossen kunnen worden weggenomen voor een nog betere nabloei.

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Bijenweelde Lichtrood' klik hier! De Rosa 'Bijenweelde Lichtrood' | Bodembedekkende roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.