» Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' 150/175

Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' 150/175

Product informatie

Nederlandse naam: Mammoetboom
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Grijs/blauw
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: Hoger dan 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 47 cm
Door ons geleverde hoogte: 175/200 cm

Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' of Mammoetboom - Informatie
Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' is een wintergroene, decoratieve boom die uiteindelijk wel meer dan 30 m hoog kan worden. De Mammoetboom is een snelle groeier. Het is een tuinplant met een piramidale vorm, eerst smal en later breder. De scherpe geschubte naalden hebben een blauwgrijze kleur. De stam is roodbruin en de  afhangende takken zijn eveneens grijsblauw. Uit de onopvallende bloemen vormen zich eivormige kegels (lijken op dennenappels) van 5 cm tot 8 cm, die eerst op de twijgen staan en na rijping gaan hangen. 

 

Standplaats:

De boom is heel geschikt als solitair of in groepen in openbare ruimtes, zoals bv. een park of als laanboom. Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' verdraag alle voedselrijke grondsoorten. Verder is de Mammoetboom windbestendig. Een plek in de zon of halfschaduw heeft de voorkeur. De leveringshoogte bedraagt 150 tot 175 cm.

 

Snoei en onderhoud:

De Mammoetboom heeft weinig snoei nodig. Verwijder in de winter op een vorstvrije dag verdroogde takken en zorg dat er maar een harttak is, die de top vormt.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' 150/175 | Mammoetboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.