Tulipa sylvestris

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Bostulp
Bloeitijd: Mei
Bloemkleur: Geel
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 6/+ cm
Inhoud verpakking: 20 stuks
Beschrijving

Tulipa sylvestris of Bostulp / Botanische tulp - Informatie:

De Tulipa sylvestris is een geelbloeiend laagblijvend bolgewas met smalle lancetvormige bladeren. Deze Bostulp is een ideale verwilderingsbol en zal het ook onder de kroon van bomen goed doen. De plant en de bloemen van de Botanische tulp zijn kleiner dan bij de andere tulpsoorten. De Botanische tulp wordt ook wel eens Dwergtulp of Wilde tulp genoemd. Leuk weetje is dat de Tulipa sylvestris van nature voorkomt op verschillende landgoederen in Nederland en België.

 

Standplaats:

Tulipa sylvestris kan op elke lichte plek in de tuin uit de voeten en kan zelfs onder bomen groeien. Belangrijk is dan wel dat er een voedingsrijke humuslaag aanwezig is. Daarnaast is de Bostulp ook een mooie toevoeging aan de rotstuin en komt hij mooi tot zijn recht op een zonnig plekje aan de rand van de border.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Tulipa sylvestris tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten)

 

Tulipa sylvestris komt (in tegenstelling tot de 'gewone' tulpen) elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan.De Tulipa sylvestris | Bostulp koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.