Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over liriope

Leliegras is de de Nederlandse naam van deze bodembedekkende plant die nog het meeste lijkt op een siergras. Siergras is het echter allerminst. Liriope bloeit in de late zomer en het najaar met paarse of witte bloemaren. Muscari, de tweede naam van de plant, verwijst naar de gelijkenis van de bloem met het Blauwe druifje. De vaste plant is familie van de lelies, vandaar de naam.

Deze plant groeit het liefst op een halfbeschaduwde of schaduwrijke plaats in de tuin. De planten groeien uit tot dichte pollen met een bescheiden omvang. Daardoor is het belangrijk om de plant redelijk dicht opeen te planten; ongeveer 20 à 25 centimeter.

Onderhouden en snoeien

In de winter blijft het blad aan de plant zitten en blijft groen. Alleen bij strenge vorst kan het blad bevriezen en bruin kleuren. In dat geval kunt u het leliegras in april kort terug snoeien. Het nieuwe blad zal zich spoedig daarna ontwikkelen en de plant weer een frisse uitstraling geven. De plant is verder erg gemakkelijk in onderhoud en stelt weinig eisen aan de grond. Deze is het beste goed doorlatend en voedzaam. Geef in het voorjaar eventueel wat organische bemesting of strooi wat compost rondom de planten uit.

Leliegras kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Er zijn verschillende soorten leliegras die u bij Tuinplantenwinkel.nl kunt kopen. Alle planten worden in pot geleverd en zijn het hele jaar door te planten. Meest gebruikt is de Liriope muscari ‘Moneymaker’. Deze compacte plant bloeit betrouwbaar en blijft vrij laag. De ‘Moneymaker’ wordt standaard geleverd in een pot van 9 bij 9 centimeter, maar is ook verkrijgbaar in een grotere potmaat. Naast de 'Moneymaker' vindt u ook een bontbladige soort genaamd Liriope muscari ‘Goldbanded’. Deze variëteit heeft breder blad en een geelgroene streep in het blad. In de schaduw licht deze prachtig op.

Liriope

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.