Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over carex morrowii

Zegge is de benaming voor een van de grotere groepen siergras. België en Nederland kent een aantal inheemse soorten maar omdat deze zich vaak uitzaaien of extreem woekeren zijn ze niet geschikt voor gebruik in tuinen. De Carex morrowii is een zegge die zijn oorsprong vindt in Azië. Het is de bekendste van alle zeggesoorten die in de tuin worden gebruikt. Van oudsher is de ‘Variegata’ het meest gebruikte type. Het is een zeer robuuste tuinplant die polvormig groeit en waarvan het blad altijd groen blijft. Deze plant wordt ongeveer 40 centimeter hoog en heeft een klein lime-kleurig streepje in het blad. Zowel in de zon als in de schaduw kan de ‘Variegata’ prima uit de voeten. De plant wordt veel gebruikt als een soort bodembedekker waarbij de volwassen pollen in elkaar hangen en zo één gesloten geheel vormen.

Met een enigszins woekerende groeiwijze maar net zo geschikt voor een bodembedekkende functie is de Carex morrowii ‘Irish Green’ en ‘Ice Dance’. Ook deze soorten laten zich prima toepassen in de zon en in de schaduw. De ‘Irish Green’ lijkt zelfs een voorkeur te hebben voor schaduwrijke plekken. Het blad van dit siergras heeft een donkergroene kleur. Het blad van de ‘Ice Dance’ heeft een duidelijke witgele streep in het blad. Deze soort groeit met een hoogte van 50 centimeter iets hoger uit.

Carex morrowii snoeien

Alle Carex morrowii planten zijn groenblijvend en doen het goed in potten. Anders dan bij veel andere siergrassen hoeven ze in het voorjaar niet terug gesnoeid te worden. Alleen wanneer het blad verouderd is of na een strenge winter wat bruin is verkleurt adviseren we om de pol in maart terug te snoeien.

De bloei is van korte duur en valt in april of mei. De plant maakt korte bruine aartjes die op een lichtgroen gekleurde stengel staan. Na de bloei sterven de aartjes snel af.

Carex morrowii bij Tuinplantenwinkel.nl

Tuinplantenwinkel.nl levert alle Carex in pot. Deze zijn het hele jaar door te planten. Naast de morrowii kunt u nog diverse andere soorten kopen. Een aanrader voor in de potten is de wintergroene Carex oshimensis. Dit type heeft sterk overhangende bladeren en onderscheidt zich hiermee van de morrowii-typen. 

Carex morrowii

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.