Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over lampenpoetsersgras

Wanneer het einde van de zomer nadert bloeit dit siergras met feeërieke bloemen. De pluizige bloemvorm doet denken aan een borstel. Hier heeft de plant zijn naam aan te danken. Het is een polvormige plant die ieder jaar iets breder zal worden. In het voorjaar en de vroege zomer ziet u een opvallende pol frisgroen blad met sterk overhangend blad. Vanaf eind juli/begin augustus verschijnen de eerste bloempluimen. In het najaar verkleurt het loof goudgeel. In combinatie met de bloempluimen is de plant dan een plaatje om te zien. In de winter blijft het inmiddels verdorde gras staan waardoor de plant een sierlijk wintersilhouet krijgt. De plant komt goed tot zijn recht in groepen, aan de rand van een border of als solitair tussen bodembedekkers.

Lampenpoetsersgras snoeien en onderhouden

Lampenpoetsersgras is een erg gemakkelijk tuinplant die op elke grond uit de voeten kan in zowel de zon als de schaduw. In de zon is plant bloemrijker en zijn de herfstverkleuringen het fraaist. Na de winter kunt u het loof afsnijden tot dicht bij de grond. Dit kan met een heggenschaar of snoeischaar. Na de snoei kunt u het siergras bemesten met een organische meststof.

Lampenpoetsersgras kopen bij Tuinplantenwinkel.nl

Op Tuinplantenwinkel.nl vindt u een divers assortiment Pennisetum. De ‘Hameln’ is het bekendst en wordt het meest toegepast. Deze bloeit met de meest volle bloemaren en reikt tot 50 à 60 centimeter hoogte. Compacter, maar met iets minder volle aren is de Pennisetum alopecuroides ‘Little Bunny’ met een hoogte van ongeveer 40 à 45 centimeter. Daarnaast is er nog de ‘Little Honey’ met dezelfde eigenschappen als ‘Little Bunny’ maar met een bonte streep in het blad. Al deze siergrassen bieden we te koop aan in pot en zijn het hele jaar door te planten.

Lampenpoetsersgras

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.