Abelia grandiflora 'Edward Goucher'

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Abelia
Bloeitijd: Juni - Juli
Bloemkleur: Roze
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 120 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 17 cm
Beschrijving

Abelia grandiflora 'Edward Goucher' of Abelia - Informatie:

Abelia is een half wintergroene heester die van nature een bredere dan hoge groeiwijze heeft. Zolang de temperatuur boven de -10 graden blijft, is de Abelia grandiflora 'Edward Goucher' wintergroen. Wordt het kouder, dan valt het blad wel van de tuinplant af. Abelia krijgt in de zomermaanden lichtroze gekleurde bloemen. Het blad kleurt in de herfst mooi rood af. 

 

Standplaats:

Abelia grandiflora 'Edward Goucher' heeft overhangende takken en heeft daardoor wel wat ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Als er minder ruimte is, dan is het belangrijk dat elk voorjaar de tuinplant flink wordt teruggesnoeid (tot op 25 cm boven de grond). Bij voorkeur staat de Abelia op een zonnig en beschut plekje. 

 

Snoei en onderhoud:

Om een wat compactere vorm te behouden kan de Abelia grandiflora 'Edward Goucher' in het voorjaar wat gesnoeid worden. Knip lange scheuten voor ongeveer 1/3e terug. Dit kan eventueel ook na de bloei in de zomermaanden gebeuren. Na een strenge winter, kunnen de toppen van de tuinplant vorstschade hebben opgelopen. U kunt deze afgestorven delen in het voorjaar wegknippen.De Abelia grandiflora 'Edward Goucher' | Abelia koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.