» Allium karataviense

Allium karataviense

Product informatie

Nederlandse naam: Sierui/Puinlook
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 10 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 20 cm
Plantafstand: 15 cm
Bolmaat (omtrek): 10/12 cm
Inhoud verpakking: Maak uw keuze

Allium karataviense of Sierui / Puinlook - Informatie:

De Allium karataviense is een lage soort en heeft opvallend brede grijs/groene bladeren. De Nederlandse naam Puinlook dankt de plant aan de plaatsen waar deze Sierui van nature wordt aangetroffen. Dat is tussen losliggende gesteentes. De bloeiwijze van Sierui bestaat uit een bloemstengel met bovenin vele kleine bloemetjes die gezamenlijk een bol vormen. Afhankelijk van de soort is de bloemstengel langer of korter en de bolvormige bloeiwijze groter of kleiner. De Allium karataviense heeft een lage bloemstengel die ongeveer 15 cm hoog wordt, met bloemen van ongeveer 5 cm doorsnede.

 

Standplaats:

Sierui staat bij voorkeur op een plek in de zon of halfschaduw. De Allium karataviense kan heel goed een plekje in de rotstuin krijgen. In de zon tussen de stenen voelt hij zich prima op zijn plek. Puinlook kan ook goed in een bloempot op het terras of het balkon. Hij is vanwege zijn geringe hoogte minder geschikt om te combineren in een vaste plantenborder, of het moet helemaal voorin aan de rand zijn.

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Allium karataviense tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 10 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten). 

 

Om ervoor te zorgen dat de bol van de Allium karataviense na de bloei voldoende energie kan opnemen om het jaar erop weer te kunnen bloeien, is het belangrijk om het blad pas te verwijderen als het gaat verkleuren. De bol haalt namelijk veel voeding en energie uit het blad. Daarnaast zorgt een jaarlijkse gift van organische mest (Culterra, koemest, of biomest) in het voorjaar voor sterkere bollen en een betere bloei. 

 De Allium karataviense | Sierui/Puinlook koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.