Een Red Robin heeft vele gedaantes

Een Red Robin heeft vele gedaantes

Een Red Robin biedt eindeloze mogelijkheden in uw tuin. De unieke eigenschappen maken hem enorm veelzijdig en omdat hij zo universeel is, vindt u hem overal terug. Eigenlijk is het telkens dezelfde plant, maar dan in een andere gedaante waardoor u hem misschien niet direct zult herkennen. Een Red Robin kunt u in de volgende vormen tegenkomen:.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Leiboom Red Robin

Een Glansmispel leiboom is groenblijvend en daarom ideaal om het hele jaar te zorgen voor privacy in uw tuin, zodat de buren geen zicht hebben op uw terras. Ondertussen zorgt een Red Robin leiboom ook voor schaduw en een groen uitzicht. De Latijnse naam van deze boom luidt voluit Photinia fraseri Red Robin en wordt ook wel leiboom Red Robin genoemd, vanwege de frisse rood gekleurde bladeren die in het voorjaar tevoorschijn komen.

 

Groenblijvende Red Robin boom

De Red Robin boom behoudt zijn bladeren en is dus altijd groen. De Photinia boom is op zijn mooist in het voorjaar. Dan vormen zich rode blaadjes aan de uiteindes van de takken en krijgt de boom een heel ander uiterlijk. Hier heeft de boom zijn naam dan ook onder andere aan te danken. Deze Red Robin boom vormt de basis voor de Glansmispel leiboom en dakboom en laat zijn buigbare takken goed langs een rek leiden.

 

Red Robin boompje op stam

Een Glansmispel op stam heet ook wel Little Red Robin op stam en is een klein boompje op stam dat perfect in een voortuin kan staan. Het is een boompje dat niet heel groot wordt en is altijd groen. De rode uitlopers op stam maken dit boompje extra opvallend en daardoor zo geliefd.

 

Groenblijvende Red Robin struik

Deze Red Robin is een groenblijvende struik die ideaal is om het groene geraamte van uw tuin vorm te geven. Deze struik is ook uitermate geschikt om een haag mee te vormen. Een haag vormt een groene afscheiding die het hele jaar groen is en er ook nog eens mooi uitziet. Omdat Deze Red Robin struik goed in model te houden is, past hij prima in een kleine tuin.

 

Red Robin haag

De Red Robin als groenblijvende haag is spectaculair, omdat de uitlopers in het voorjaar zorgen voor een in het oog springende wand van groene en rode tinten. Wanneer u geen beukenhaag, laurierhaag of coniferenhaag als afscheiding wilt, is een Red Robin haag een aantrekkelijk alternatief. Het duurt natuurlijk wel even voordat de losse Red Robin planten een dicht geheel vormen. Hoe snel dit gaat, is afhankelijk van het aantal planten per strekkende meter en de snoeifrequentie. Wilt u niet wachten tot de Red Robin haag dichtgegroeid is? Dan is een Photinia Glansmispel in rek een ideale en sierlijke oplossing die direct zorgt voor meer privacy in uw tuin.

 

Red Robin Dakboom

Onder een Red Robin dakboom zit u in de zomer heerlijk in de schaduw en een extra voordeel is dat hij er ook nog eens oogverblindend mooi uitziet. Photinia betekend in het Grieks lichtgevend en dit heeft betrekking op de nieuwe bladeren die aan deze Red Robin dakboom komen. De rode kleur geeft bijna licht en is daardoor ook in staat om het zonlicht te weerkaatsen. Vooral de felle lentezon die gefilterd wordt door het bladerendek geeft een oogverblindend effect.

 

Een Red Robin zie je overal

De Nederlandse naam van de Red Robin is Glansmispel en de volledige naam is Photinia fraseri Red Robin. Vanwege de spreektaal wordt deze ook wel Fotinia fraseria Red Robin genoemd. We hopen u door middel van dit blog meer duidelijkheid te hebben gegeven over de verschillende verschijningsvormen van de plant. Wilt u advies over de juiste Red Robin voor uw tuin? Stuur dan een mail naar [email protected]

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.