Grote tuinplanten in de XL-serie

  • Geplaatst op
  • Door Tuinplantenwinkel.nl
  • Geplaatst in Heesters
  • 0
Grote tuinplanten in de XL-serie

Soms is het fijn als een struik of plant bij aankoop meteen al wat groter is. In onze webwinkel zijn daarom een aantal tuinplanten verkrijgbaar in een extra grote maatvoering: De XL-serie.

Wat zijn de kenmerken van grote struiken?

In het algemeen vormen grote struiken en bomen een basis voor elke tuin. Ze zijn gezichtsbepalend. Als grondbeginsel komen de grotere struiken en bomen natuurlijk meer achter in de border en functioneren ze ook als een natuurlijke afscheiding. Daarnaast worden ze gebruikt om zichtlijnen in de tuin te versterken of zorgen ze juist voor meer diepte omdat ze een deel van de tuin aan het zicht onttrekken.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Bij Tuinplantenwinkel.nl vindt u een ruim assortiment bomen en heesters (struiken). Een aantal struiken is verkrijgbaar in een standaard formaat en een extra grote uitvoering. Die extra grote uitvoering hebben we de Xl-serie genoemd en zijn herkenbaar aan het logootje rechtsboven in de foto. De XL-uitvoering is handig als u bijvoorbeeld direct wat meer resultaat wenst in uw tuin.

Elke struik of boom heeft zijn eigen kenmerken en maken hen uniek in zijn of haar soort. Op de site worden de kenmerken beschreven bij elke soort. Belangrijk is om vooraf te bepalen of de struik of boom groenblijvend moet zijn in de winter, om zo ook in dat jaargetijde kleur in de tuin te bewaren of juist bladverliezend met een fraaie herfstverkleuring. Er zijn zelfs verschillende soorten die juist in de winterperiode bloeien. Veel soorten zijn juist ook prachtig als solitair. Denk aan de Cornus kousa, Cercis, Acer palmatum, vlinderstruik en bijvoorbeeld een Malus (sierappel).

Om te zorgen dat er in elk jaargetijde een bloeiende plant in de tuin staat, is het belangrijk om daar rekening mee te houden. Evenals de uiteindelijke grootte van de tuinplant, in verband met de ruimte die er voor beschikbaar is. Heeft u een grote of kleinere tuin of is er een plaats op het balkon of terras als kuipplant? Voor elke ruimte heeft tuinplantenwinkel.nl wel een oplossing.

 

Hoe plant u grote struiken?

In het algemeen bepaalt u eerst de standplaats, in de zon of (half)schaduw; daar hangt uw keuze vanaf. Verder kan de bodemgesteldheid nog van belang zijn. Is de grondsoort wel geschikt voor de heester of boom? Hoe moet ik die bewerken om deze geschikt te maken. Voor elke tuinplant geldt altijd dat de grond eerst goed moet worden losgemaakt (doorlaatbaar); alle harde lagen en delen eruit fijn maken of verwijderen. Door aanplantgrond door de aarde in het plantgat te mengen, bevordert u het aangroeien. Soms is niet aanplantgrond maar tuinturf gewenst. Dit geven we aan in de omschrijving van de plant.

Voordat u gaat planten is het belangrijk om de plant altijd even onder te dompelen in een emmer water, zodat de wortels zich kunnen volzuigen. Daarna altijd de pot verwijderen bij het aanplanten. Het plantgat moet wat breder, maar zeker niet dieper dan de kluit van de plant zijn. De plant moet vervolgens niet dieper worden geplant dan de kluit hoog is.

 

Hoe moet u grote struiken snoeien en onderhouden?

Bijna elke boom of struik moet wel eens gesnoeid worden; maar er zijn ook exemplaren waarbij dat niet noodzakelijk is; aan u hier ook weer de keus. Vaak is het vormsnoei, om de plant niet te laten verwilderen en snoeien om de struik te verjongen. Altijd geldt: Snoei niet met vorst of op hete zomerdagen; dat geeft beschadigingen aan het blad.

Bij elke boom of grote struik staat op de website wanneer en hoe u moet snoeien. Als u twijfelt kunt u altijd contact met ons opnemen.


 

Op de foto: In de zomer bloeit de vlinderstruik prachtig met paarse, roze of witte aren. De bloemen zijn een magneet voor vlinders, bijen en hommels. Deze struik is ook verkrijgbaar in een XL-uitvoering; extra groot dus!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.