Galanthus elwesii

Product informatie

Specificaties Beschrijving
Nederlandse naam: Breedbladig sneeuwklokje
Bloeitijd: Februari - Maart
Bloemkleur: Wit
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - schaduw
Planttijd: September - December
Verkrijgbaar: September - December
Plantdiepte: 5 cm (onderkant bol)
Hoogte volgroeide plant: 15 cm
Plantafstand: 5-10 cm
Bolmaat (omtrek): 5/6 cm
Inhoud verpakking: 25 stuks
Beschrijving

Galanthus elwesii of Breedbladig sneeuwklokje - Informatie:

Galanthus elwesii is een van de bekendste van de vroegbloeiende bloembollen. De witte bloemen in de vorm van een klokje, luiden bijna letterlijk de eerste signalen van nieuwe het voorjaar in. Het Breedbladig sneeuwklokje kan zelfs al in de Kerstperiode zijn eerst bloemen laten zien. De Galanthus elwesii wordt ook wel eens Grote sneeuwklok / Groot sneeuwklokje genoemd. Hij is wat forser in blad en bloem dan zijn meeste soortgenoten.

 

Standplaats:

Galanthus elwesii is geschikt voor verwildering. Mooi om te combineren met Eranthis en/of botanische Crocussen in grasvelden of onder loofbomen. Kan zowel in de zon als in de schaduw gedijen. Probeer te voorkomen dat de grond waar het Sneeuwklokje staat in de zomer de hele dag in de brandende zon staat. 

 

Snoei en onderhoud:

Bloembollen worden in de herfst en begin van de winter aangeplant. Let op dat u de Galanthus elwesii tijdig bestelt, want ze zijn maar een beperkte periode leverbaar. Plantdiepte van deze bloembol is ongeveer 5 cm onder de grond. (vanaf de onderkant van de bloembol gemeten)

 

Galanthus elwesii komt elk jaar terug en verwildert (vermeerdert) gemakkelijk. Knip het loof voor het beste resultaat na de bloei niet direct weg, maar laat het nog een week of 6 staan. Breedbladig Sneeuwklokje is ook te vermeerderen door middel van scheuren. Haal daarvoor de pol met bloembolletjes uit de grond en splits hem in een aantal nieuwe kleinere groepjes. Plant ze daarna meteen op een nieuwe plek in de tuin terug. De Galanthus elwesii | Breedbladig sneeuwklokje koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.