Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over olijfwilg haag

Olijfwilg is een nog vrij onbekende en minder vaak toegepaste haagplant. De plant heeft echter alle eigenschappen voor een goede haagplant. Olijfwilgen hebben donkergrond blad dat aan de onderzijde een zilvergrijze kleur heeft. De plant is wintergroen en redelijk goed winterhard. Van oorsprong groeit de plant veel in landen rondom de Mediteraanse zee. De plant kan dus goed tegen hitte en is eenmaal aangeworteld ook goed bestand tegen drogere periodes. Een ander voordeel van deze plant is dat ze goed tegen zilte lucht kan en dus ook dicht bij zee prima kan groeien.

 

De naam van deze haagplant is wat verwarrend want deze plan is geen olijf en geen wilg. In het najaar verschijnen er onder het blad roomwitte bloemen die heerlijk geuren. Helaas zijn ze bijna niet te zien. Na de bloei kunnen zich niet giftige vruchten ontwikkelen die wat betreft hun vorm doen denken aan olijven; vandaar de naam.

Olijfwilg snoeien en onderhouden

De olijfwilg is een vrij snel groeiende plant die zeer goed gesnoeid kan worden. Het snoeien van deze plant kan het hele jaar door, maar goede periodes hiervoor zijn eind juni/begin juli en het einde van de winter; rond maart. Door vaker te snoeien krijgt u een strakkere en dichter vertakte haag.

 

U kunt een olijfwilg gebruiken voor een haag van minimaal 60 centimeter tot 200 meter hoog. Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u deze plant in verschillende maatvoeringen kopen. Naast los vertakte struiken hebben wij deze plant ook kant-en-klaar aangeleid in rekken. Deze planten in een rek zijn ideaal om in een plantenbak of in een border te plaatsen. Op die manier camoufleert u direct een lelijke muur of schutting. Daarnaast creëert u een behaaglijke sfeer in de tuin.

 

Ook in een pot groeit de olijfwilg goed. De planten hebben in pot regelmatig voeding en water nodig zodat de plant gezond blijft en mooi van kleur. U kunt hiervoor een oplosbare voeding of mestkorrel gebruiken. U vindt onze meststoffen op deze pagina.

Olijfwilg haag

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.