Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over photinia

Glanzend rode bladeren maken deze plant tot een juweel voor iedere tuin. De Photinia of Glansmispel is een sterke wintergroene struik, die in verschillende hoogtematen online te bestellen is in onze webwinkel. Deze tuinplant is zowel als haagplant en als solitair te gebruiken. De plant is het mooiste wanneer deze met regelmaat wordt teruggesnoeid. Niet in de minste plaats vanwege het frisrood uitlopende blad, dat na iedere knipbeurt al snel volgt. Maar temeer omdat de plant op die manier mooi vol groeit. Planten die weinig worden gesnoeid hebben de neiging open te vallen.

Photinia snoeien

Zoals gezegd krijgt de glansmispel de beste uitstraling wanneer u de plant regelmatig snoeit. De beste periode om te snoeien ligt tussen april en september. Het snoeien kan gewoon met een (elektrische) heggenschaar. Angst om de plant verkeerd te snoeien hoeft u niet te hebben want deze plant loopt op zowel de kale, als de met blad bezette delen goed uit. Ongeveer een maand na de snoei zal de plant weer volop uitlopen met de kenmerkende rode bladeren. Wanneer het nieuwe blad opnieuw verkleurt naar groen kunt u wederom snoeien.

Photinia haag in de tuin planten

De Photinia kan zowel als solitair en als haag worden toegepast. De benodigde hoeveelheid planten per strekkende meter bij een haag is afhankelijk van de plantgrootte bij aanschaf. Deze informatie vindt u terug bij het product. Naast losse planten heeft Tuinplantenwinkel.nl ook struiken in het assortiment die in een rek aangebonden zijn. Dit zijn een soort kant-en-klare haagelementen die u prima naast elkaar kunt planten. U kunt deze haagelementen ook in een pot plaatsen.

Indien u denkt dat de gewone Photinia te hoog wordt, kunt u in onze webshop ook kiezen voor de Photinia ‘Little Red Robin’. Deze zijn geschikt voor een kleine haag of als kleine solitaire planten in de border.

Photinia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.