Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over photinia

Glanzend rode bladeren maken deze plant tot een juweel voor iedere tuin. De Photinia of Glansmispel is een sterke wintergroene struik, die in verschillende hoogtematen online te bestellen is in onze webwinkel. Deze tuinplant is zowel als haagplant en als solitair te gebruiken. De plant is het mooiste wanneer deze met regelmaat wordt teruggesnoeid. Niet in de minste plaats vanwege het frisrood uitlopende blad, dat na iedere knipbeurt al snel volgt. Maar temeer omdat de plant op die manier mooi vol groeit. Planten die weinig worden gesnoeid hebben de neiging open te vallen.

Kiezen voor deze plant

De Photinia 'Red Robin' oftewel de Glansmispel is in Nederland nog niet zo bekend en we begrijpen dat je misschien twijfelt of het wel iets is voor jou tuin. Laten we eerlijk zijn en beginnen met te zeggen dat deze niet één van de makkelijkste haagplanten zijn. Een beetje ervaring met tuinieren is toch wel gewenst en dan zou het in principe wel moeten lukken om met deze plant een prachtige haag te vormen. Het is een plant die niet van extreme droogte houdt, maar wil ook zeker geen natte voeten hebben. Voor de jonge planten geld dat ze niet zo goed tegen de vorst kunnen en dus beschermd moeten worden en dat je een Photinia het beste in de luwte kan planten. Een Glansmispel is zeker weer eens iets wat je niet overal in de tuin ziet staan en de toevoeging van zo’n plant in je tuin, is echt de moeite waard. Wil je er een echte haag van maken, dan is het aan te raden om hem minstens twee keer per jaar te snoeien, tenzij je de haag een natuurlijke uitstraling wil geven, dan doe je er gewoon niets aan. Een haag van deze plant zorgt in ieder geval voor een eigenzinnige haag. De glansmispel heeft niet alleen maar voordelen natuurlijk. Wat voor de één goed is, kan voor de ander een probleem zijn, maar dat geld voor iedere haagplant wel. Voor de één is zo’n plant een echte uitdaging en voor de ander zijn de groeisnelheid, grondeisen de mate van beschutting en de zorg bij jonge planten bij vorst weer een probleem. Het is wel zo, dat als je de plant eenmaal onder controle hebt, heb je er een mooie kleurrijke plant aan.

Photinia snoeien

Zoals gezegd krijgt de glansmispel de beste uitstraling wanneer u de plant regelmatig snoeit. De beste periode om te snoeien ligt tussen april en september. Het snoeien kan gewoon met een (elektrische) heggenschaar. Angst om de plant verkeerd te snoeien hoeft u niet te hebben want deze plant loopt op zowel de kale, als de met blad bezette delen goed uit. Ongeveer een maand na de snoei zal de plant weer volop uitlopen met de kenmerkende rode bladeren. Wanneer het nieuwe blad opnieuw verkleurt naar groen kunt u wederom snoeien.

Photinia haag in de tuin planten

Deze plant kan zowel als solitair en als haag worden toegepast. De benodigde hoeveelheid planten per strekkende meter bij een haag is afhankelijk van de plantgrootte bij aanschaf. Deze informatie vindt u terug bij het product. Naast losse planten heeft Tuinplantenwinkel.nl ook struiken in het assortiment die in een rek aangebonden zijn. Dit zijn een soort kant-en-klare haagelementen die u prima naast elkaar kunt planten. U kunt deze haagelementen ook in een pot plaatsen.

Indien u denkt dat de gewone variant te hoog wordt, kunt u in onze webshop ook kiezen voor de Photinia ‘Little Red Robin’. Deze zijn geschikt voor een kleine haag of als kleine solitaire planten in de border.

Photinia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.