Menu
Geen producten gevonden
Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...

Informatie over pluimhortensia

Een hortensiagroep die steeds meer aan populariteit wint is de pluimhortensia of schapenkophortensia. De bloemen van deze planten hebben, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van een pluim of schapenkop. De bloemen staan over het algemeen boven aan stevige stelen en vallen niet om. De bloemkleur is in het begin vaak wit of witgroen. Bij een aantal soorten verkleurt de bloem bij het ouder worden roze of rood.

Pluimhortensia’s kunnen beter tegen een zonnige standplaats dan boerenhortensia’s en ook iets beter tegen iets drogere grond. Ze houden van een voedselrijke en goed doorlatende bodem.
 

De meest bekende pluimhortensia is de Hydrangea paniculata ‘Limelight’. Deze soort bloeit met witgroene pluimen die nauwelijks roze verkleuren. De bloemen kunnen behoorlijk groot zijn maar de stelen vallen niet om. Het is een veel gekozen alternatief voor de Annabelle hortensia.

De meeste soorten worden tussen de één meter en anderhalve meter hoog. Er zijn ook dwergsoorten die niet hoger worden dan ongeveer 80 centimeter. De Hydrangea paniculata ‘Little Lime’ en ‘Darts Little Dot’ zijn twee bekende dwergvormen.
 

De tuinplant laat zich bijzonder gemakkelijk onderhouden. Het enige wat u moet doen is de plant in het vroege voorjaar kort terugsnoeien. De bloemen verschijnen ten alle tijden aan de nieuwe scheuten en bloeien vanaf juli tot diep in het najaar. Een aantal soorten zoals de ‘Pinky Winky’, ‘Vanille Fraise’ en ‘Wim’s Red’ verkleurt spectaculair naar roze tinten als de bloem verouderd.
 

Pluimhortensia kopen bij Tuinplantenwinkel
 

De hortensia wordt door Tuinplantenwinkel.nl altijd in pot geleverd. Dat houdt in dat u de plant het jaar door kunt planten en dus ook kopen. Op de productpagina’s vindt u het aantal planten dat we aanraden per vierkante meter adviseren. Op alle tuinplanten en bomen geven we aangroeigarantie. Onze planttips vindt u hier.

Pluimhortensia

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.