Menu
Geen producten gevonden

»

Liriope muscari 'Gold Banded'

Product informatie

Nederlandse naam: Leliegras
Bloeitijd: Augustus - September
Bloemkleur: Paars
Bladkleur: Geel-groen
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Halfschaduw - schaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 30 cm
Advies aantal per vierkante meter: 7 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 9x9 cm

Liriope muscari 'Gold Banded' of Leliegras - Informatie:

Hét kenmerk waarmee de Liriope muscari 'Gold Banded' zich onderscheidt van de soort, is het blad wat goud/geel gekleurd is langs de rand. Waar de overige soorten Leliegras prima geschikt zijn voor het aanplanten van grote (schaduw)vakken, is het bij deze beter om het tot kleinere oppervlakken (tot ongeveer 3 m2) te beperken. De Liriope muscari 'Gold Banded' groeit wat minder snel dan zijn groenbladige broertjes. Wat niet wegneemt dat het een mooie en goede toevoeging is voor de border. Leliegras is wintergroen en geeft in de nazomer prachtig paarse bloemaartjes die sterk op de bloemen van de Blauwe druifjes lijken. Hiernaar verwijst dan ook de naam muscari. Deze tuinplant komt goed tot zijn recht aan de voorzijde van een border, maar kan ook prima in de Japanse tuin aangeplant worden. Liriope muscari 'Gold Banded' kan goed combineert worden met bijvoorbeeld Hosta's of andere nazomerbloeiers zoals de verschillende Sedumsoorten.

 

Standplaats:

Liriope muscari 'Gold Banded' is vanwege zijn voorkeur voor een schaduwplek een perfecte plant voor vakbeplanting onder bomen en heesters in een vruchtbare, licht vochtige, waterdoorlatende bodem.

 

Snoei en onderhoud:

Bij strenge vorst is het aan te bevelen Liriope muscari 'Gold Banded' te beschermen met een laag bladeren of stro. Als Leliegras toch veel lelijke bladeren heeft, dan kunnen die in maart tot op 5 a 10 cm boven de grond teruggeknipt worden. De tuinplant zal weer snel uitschieten met frisse, jonge bladeren. 


Voor meer tips over het gebruik & planten van bodembedekkers klik hier!  

Voor meer tips over het toepassen van vaste planten klik hier!De Liriope muscari 'Gold Banded' | Leliegras koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

iDEAL Bancontact / Mister Cash MasterCard Visa American Express AfterPay NL B2C Digital Invoice Bank transfer AfterPay NL B2B Digital Invoice AfterPay BE B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.