» Nothofagus antarctica

Nothofagus antarctica

Product informatie

Nederlandse naam: Schijnbeuk
Bloeitijd: N.v.t.
Bloemkleur: N.v.t.
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 3 tot 5 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 42 cm
Door ons geleverde hoogte: 200/225 cm

Nothofagus antarctica of Schijnbeuk - Informatie:

Deze boom laat zich in een woord omschrijven: grillig. Als er een boom niet recht kan groeien dan is het deze Nothofagus antarctica. Erg is dat zeker niet, integendeel, doordat de takken en de stam zo grillig van vorm zijn valt de Schijnbeuk meteen op. Daarbij komt dat het blad erg klein is, waardoor de kroon altijd half-transparant is.

In het Nederlands wordt de boom Schijnbeuk genoemd, doordat de boom directe familie is van de Fagus. Niets aan de boom doet dit echter vermoeden. De Nothofagus antarctica is een prachtige solitair, die het verdient om in veel meer tuinen toegepast te worden dan nu het geval is. De meeste exemplaren worden tussen de 3 en 5 meter hoog, en daarmee passen ze ook gemakkelijk in een stadstuin. De Schijnbeuk komt goed tot zijn recht als solitair. De bomen zijn van nature van onder uit vertakt en groeien als een meerstammige struik/boom. U kunt er echter ook voor kiezen om de stammen onder vrij te snoeien.

 

Standplaats:

De Nothofagus antarctica groeit het liefst op een zonnige en iets beschutte standplaats. De boom houdt van een humusrijke bodem. We raden aan om bij het planten aanplantgrond toe te voegen aan het plantgat. Deze vindt u ook op Tuinplantenwinkel.nl. 

 

Snoei en onderhoud:

Nothofagus antarctica is goed winterhard, maar bij jonge exemplaren kunnen de scheuten bij strenge vorst soms iets invriezen. Deze kunnen in het voorjaar worden weggesnoeid. Verder is het een heel gemakkelijk tuinplant, die weinig onderhoud nodig heeft.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!De Nothofagus antarctica | Schijnbeuk koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.