» Rosa 'Stadt Rom'

Rosa 'Stadt Rom'

Product informatie

Nederlandse naam: Bodembedekkende of miniatuur roos
Bloeitijd: Juni - Oktober
Bloemkleur: Roze
Geurend: Nee
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 60 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Pot 14x14 cm - 3 liter

Rosa 'Stadt Rom' of Bodembedekkende roos - Informatie:

Deze roos is een echte aanrader wat ons betreft. Het is een lage heesterroos met een ontzettend rijke bloei. De soms vrij grote bloemtuilen staan bezaait met enkelbloemige rozen in een bijzondere kleur roze. De gele meeldraden zijn goed zichtbaar en een ware lekkernij voor bijen en hommels. Het blad is zeer gezond en goed resistent tegen sterroet- en meeldauw.

Door de gespreide groeiwijze is de roos ideaal als bodembedekker te gebruiken en komt ze erg goed tot haar recht aan de rand van de border of in een verhoogde border. In maart kan deze struikroos simpelweg met een heggenschaar worden afgeknipt tot een hoogte van 15 à 30 centimeter. Deze struikroos kan ongeveer 60 centimeter hoog worden. De Rosa 'Stadt Rom' is een selectie van veredelaar Tantau.

 

Het maakt niet uit of u een kleine of een grote tuin bezit, struikrozen zijn een aanwinst in elke tuin. Traditioneel worden rozen vaak in grote perken gezet (vandaar de naam perkroos of perkrozen). De laatste jaren zie je steeds vaker dat de roos als solitair of in een klein groepje wordt aangeplant. Door de meest prachtige kleuren is een roos heel mooi te combineren met andere tuinplanten.

 

Onderhoud van rozen lijkt moeilijk maar is het zeker niet. Iedereen kan elk jaar weer genieten van mooie gezonde planten die de hele zomer de meest prachtige bloemen geven. Om u hierbij te helpen, hebben we op Tuinplantenwinkel.nl een artikel geschreven met tips over het onderhoud en snoeien van struikrozen. Met behulp van foto's en pictogrammen leggen we het snoeien en onderhoud duidelijk uit. Als u deze tips opvolgt, kunt u jaren genieten van uw nieuwe aanwinst!

 

Voor snoei- en onderhoudstips voor de struikroos 'Stadt Rom' klik hier! De Rosa 'Stadt Rom' | Bodembedekkende of miniatuur roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.