» Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' 225/250

Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' 225/250

Product informatie

Nederlandse naam: Mammoetboom
Bloeitijd: n.v.t.
Bloemkleur: n.v.t.
Bladkleur: Grijs/blauw
Groenblijvend: Ja
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: Hoger dan 10 meter
Door ons geleverde potmaat: Ø 50 cm
Door ons geleverde hoogte: 225/250 cm

Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' of Mammoetboom - Informatie
Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' is een wintergroene decoratieve boom die uiteindelijk wel meer dan 30 m hoog kan worden. De Mammoetboom groeit snel. Het is een tuinplant met een piramidale vorm, eerst smal en later wel 8 m breed. De scherpe geschubte naalden hebben een blauwgrijze kleur. De opvallend vezelige stam is roodbruin en de afhangende takken zijn grijsblauw. Uit onopvallende bloemen vormen zich eivormige kegels (lijken op dennenappels) van 5 cm tot 8 cm, die eerst op de twijgen staan en na rijping gaan hangen. 

 

Standplaats:

De Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' verdraag alle voedselrijke grondsoorten. De Mammoetboom is heel geschikt als centrale boom, solitair in een grote tuin of in een groep in openbare ruimtes, zoals bv. een park of als laanboom. Deze tuinplant is goed windbestendig. Een plek in de zon of halfschaduw heeft de voorkeur. De leveringshoogte bedraagt 225 tot 250 cm.

 

Snoei en onderhoud:

De Mammoetboom heeft weinig snoei nodig. Verwijder in de winter op een vorstvrije dag verdroogde takken en zorg dat er maar een harttak is, die de top vormt.

 

Bomen van tuinplantenwinkel.nl kunt u jaarrond planten. Dit kan omdat we al onze bomen in pot leveren. Aanplanten in de herfst, winter, lente én zomer is dus altijd mogelijk, met aangroeigarantie!
De Sequoiadendron giganteum 'Glaucum' 225/250 | Mammoetboom koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.