Producten laden Producten laden
Toon volgende 12 producten...


Informatie over carex oshimensis

De oshimensis is een van de vele soorten Carex die er wordt aangeboden en wordt in het Nederlands ook wel bontbladige Zegge of Japanse zegge genoemd. De opvallendste kenmerken van Carex oshimensis is het wat smallere, bonte blad dat altijd wat afbuigend naar beneden hangt. Net zoals alle Carex soorten, is ook deze Carex oshimensis wintergroen. Hierdoor is dit siergras uitermate geschikt om in bloembakken toe te passen. Ook in de tuin is het op vele plekken een aanwinst, b.v. als bodembedekker.

 

Op Tuinplantenwinkel.nl worden twee soorten aangeboden. Van Carex oshimensis 'Everest' is het middelste gedeelte van de bladeren groen met een witte rand terwijl bij de Carex oshimensis 'Evergold' het centrum van het blad geel is met een groene rand. Door deze opvallende kleuren hebben ze een hoge sierwaarde en komen ze goed tot hun recht als kleine groep in de border waar ze uitstekend combineren met groene bladplanten of bijvoorbeeld dwergconiferen en andere planten in uw borders. Carex oshimensis is goed winterhard en bloeit vanaf mei met lichtbruine aren.

 

Standplaats Carex oshimensis

Dit siergras staat het liefst in de schaduw of halfschaduw en houdt van een goed waterdoorlatende, humusrijke grond die iets vochtig mag zijn.

 

Carex oshimensis planten

Zoals hierboven al genoemd, is Carex oshimensis een goede plant om in bloembakken te zetten. Gebruik hiervoor altijd potgrond. Als de plant in de tuin komt te staan, dan is een losse vocht doorlatende bodem van belang. Maak de grond daarom altijd diep genoeg los en gebruik aanplantgrond tijdens het zetten. Aanplantgrond geeft de wortels van de Carex oshimensis een goede start.

 

Bonte zegge snoeien en verzorgen

Snoei de Carex oshimensis alleen als het blad in de winter lelijk geworden is. Knip hem dan terug tot op zo'n 10 a 15 cm boven de grond. Geef de Carex oshimensis als deze in een bloempot staat, zeker in warme zomerperiodes, voldoende water. De grond in bloembakken droogt eerder uit dan in de tuin. Verder heeft deze tuinplant weinig onderhoud nodig. Een keer voeding geven mag natuurlijk altijd.

 

Veelgestelde vragen over Carex oshimensis:

Welke Carex woekert?

Antwoord: De Carex morrowii groeit wat harder dan de Carex oshimensis maar beide soorten zijn goed in de hand te houden en uitstekend geschikt als bodembedekker.

 

Hoe snoei je Carex?

Antwoord: Snoei Carex oshimensis alleen als het blad in de winter lelijk geworden is. Knip hem dan terug tot op zo'n 10 a 15 cm boven de grond.

 

Hoeveel Carex per strekkende meter?

Antwoord: Afhankelijk van de standplaats adviseren wij ca. 2 - 3 planten per m2 te zetten. Voor vakbeplanting kunt u het beste 5 planten per m2 aanhouden.

 

Is Carex wintergroen?

Antwoord: Ja, behalve goed winterhard is de bontbladige zegge ook wintergroen.

 

Heeft Carex oshimensis Evergold geelbont blad?

Antwoord: Ja, dit siergras heeft een geel centrum met een groene rand. Bij de Everest is het middelste gedeelte van de bladeren groen met een witte rand.

 

Carex bont blad

 

Inspiratie Carex oshimensis:

Geelbonte Carex oshimensis

 

De Carex oshimensis 'Evergold' heeft geelbont blad. 

Cornus en Carex gecombineerd

 

Carex combineert gemakkelijk met vele planten zo ook met de Cornus alba

 

Witbonte Carex oshimensis

 

De witbonte Carex oshimensis 'Everest' zorgt het hele jaar voor kleur. 

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.