» Viburnum opulus 'Compactum'

Viburnum opulus 'Compactum'

Product informatie

Nederlandse naam: Gelderse roos
Bloeitijd: Mei - Juni
Bloemkleur: Wit
Bladkleur: Groen
Groenblijvend: Nee
Standplaats: Zon - halfschaduw
Planttijd: Jaarrond
Hoogte volgroeide plant: 100 cm
Advies aantal per vierkante meter: 3 planten
Door ons geleverde potmaat: Ø 19 cm

Viburnum opulus 'Compactum' of Gelderse roos - Informatie:

Viburnum opulus 'Compactum' is het hele jaar door een mooie tuinplant en geliefd bij de vogels. De compacte groeiwijze van de Gelderse roos maakt hem ook geschikt als haagplant. Opvallend zijn de witte bloemschermen, met kleine, vruchtbare bloemetjes in het midden, waar in het najaar de rode besjes uit voortkomen, met daar omheen aan de rand de grotere, onvruchtbare bloemen, die heerlijk ruiken. De besjes van deze tuinplant zijn voor de mens giftig, maar vogels vinden ze wel lekker. De nectar is geliefd bij bijen. De Gelderse roos is een inheemse plant. Dat betekent dat we deze plant ook in de vrije natuur in vochtige gebieden tegen kunnen komen.

 

Standplaats:

Geef de Viburnum opulus 'Compactum' een lichte standplaats in de zon of halfschaduw bij voorkeur in een goed doorlaatbare, lichtzure, humusrijke, voedzame bodem; aan de grondsoort worden weinig eisen gesteld. Gebruik tuinturf bij het aanplanten voor het verkrijgen van een zure bodemgesteldheid. 

 

Snoei en onderhoud:

Alleen voor het behoud van de vorm snoeit u de Gelderse roos in het voorjaar wat terug. Doodgevroren takken en oudere takken kunnen tot de grond worden afgeknipt. Als de bloei minder wordt, is dit aan te raden om de tuinplant te verjongen door flink te snoeien. Geef dan meteen wat organische mest zoals koemestkorrels. Bij langdurige droogte water geven.De Viburnum opulus 'Compactum' | Gelderse roos koopt u betrouwbaar en snel online bij onze tuinplanten webshop.

 

Vergelijk

Dit product vergelijken Toevoegen

Dit product toevoegen aan uw verlanglijst Toevoegen

Wat vinden onze klanten?

Reviews

Klantenservice

Veilig kopen

thuiswinkel waarborg

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.