Bomen en heesters planten met aanplantgrond

Bomen en heesters planten met aanplantgrond

Een goed begin is het halve werk, dat geldt ook bij het aanplanten van bomen, struiken en vaste planten. Een goede bodem zorgt voor een goede en gezonde groei. Lees hier hoe aanplantgrond hieraan bijdraagt.

Wat is een goede bodem?

Bij het planten van een boom of plant is het belangrijk om eerst wat aandacht te besteden aan de standplaats en bodem. Planten en bomen groeien het beste op een goed doorlatende, humus- en voedings-rijke grond. Deze tekst komt u veelvuldig tegen op etiketten en beschrijvingen van planten.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

Een goed doorlatende bodem wil zeggen dat het teveel aan water gemakkelijk de bodem in kan zakken. Als er water op de aarde blijft staan heeft dit een nadelig effect op de wortelgroei van planten en kan het zelfs lijden tot het afsterven. Een goed doorlatende bodem heeft een losse structuur. Over het algemeen is zandgrond beter doorlatend dan zware klei. Kleigrond kan luchtiger gemaakt worden door het toevoegen van zand of grind. U kunt natuurlijk ook kiezen voor bomen en/of planten die van nature goed groeien op zware klei.

Humusrijke bodems zitten vol met organische stof. Over het algemeen geldt dat een humusrijke grond een donkere (zwart/donkerbruine) kleur heeft. Humus zorgt ervoor dat de bodem vocht en voedingsstoffen goed kan vasthouden. Humus zorgt daarnaast voor een rijk bodemleven waardoor meer voedingsstoffen voor de plant vrijkomen. Daarnaast behoudt de bodem een losse structuur en vinden de wortels van planten en bomen makkelijker hun weg.

 

Wat zijn de kenmerken van aanplantgrond?

Door het toevoegen van aanplantgrond aan de aarde bij het planten voegt u humus en voedingstoffen toe. Aanplantgrond wordt gebruikt bij de aanplant van alle bomen, heesters en andere planten in uw tuin. De hoofdbestanddelen zijn tuinturf, groencompost en Franse boomschors (dat zorgt voor een open en luchtige structuur). Verder is er een actieve wortelstimulator toegevoegd, die een positieve bijdrage levert aan de beworteling en doorgroei van de tuinplant, en er zit ook een organische meststof in. Deze samenstelling van de aanplantgrond zorgt voor optimale bodemcondities.

Aanplantgrond wordt meestal in het plantgat gestrooid en dan vermengd met de aanwezige aarde. De nieuw gekochte tuinplant went, door de verbeterde bodemgesteldheid, sneller aan zijn nieuwe omgeving. De wortelvorming vindt makkelijker en sneller plaats waardoor de plant of boom beter aangroeit.

 

Hoe plant u tuinplanten met het gebruik van aanplantgrond?

Voor bijna alle tuinplanten geldt de volgende plantinstructie:

Voordat u gaat planten moet u de grond altijd eerst goed doorlatend maken. Er mogen geen harde lagen in zitten. Maak de grond dus goed los met een steekschop of spade. Vervolgens maakt u een plantgat, dat wat breder is dan de kluit, maar niet veel dieper dan de kluit hoog is.

Meng de aanplantgrond door de aarde in het gat. Dompel voor het planten de tuinplant met pot en al onder in een emmer met water. Verwijder daarna de pot. Indien nodig, uitstekende haarwortels verwijderen; even in de pot knijpen en de kluit eruit schudden. Plaats de kluit in het plantgat, vul op met omliggende grond en druk die goed met de voet aan. Houd de grond vochtig bij droogte.

 

Aanplantgrond kopen bij Tuinplantenwinkel.nl?

Bij Tuinplantenwinkel.nl worden de tuinplanten met de grootst mogelijke zorg verzameld en verpakt. Wij doen ons best om de tuinplanten in topconditie bij u af te leveren. De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken. Haal de planten zo snel mogelijk na bezorging uit de verpakking.

Bij Tuinplantenwinkel.nl kunt u vertrouwd online tuinplanten kopen. Uw bestelling wordt altijd binnen de aangegeven levertijd bezorgd. Tevens krijgt u van ons aangroeigarantie.

Bekijk ons aanbod en bestel direct

 

Op de foto: De aanplantgrond wordt geleverd in zakken.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.