Informatie over zomerbloeiers

Zomerbloeiers zorgen voor een uitbundig kleurenfeest tijdens de warmste maanden van het jaar. Meteen vanaf de aankoop geven deze planten bloemen en ze gaan daarmee door tot aan de vorst. Zomerbloeiers hebben verschillende vormen, van staande tot hangende planten voor in bakken en perken tot heuse heesters of klimplanten die tot imposante verschijningen kunnen uitgroeien.

Zomerbloeiers bij Tuinplantenwinkel.nl

 

Vanwege de kwetsbaarheid kunt u deze zomerbloeiers niet online bestellen.

De zomerbloeiers zijn, indien voorradig, tijdens het seizoen wel verkrijgbaar in ons plantencentrum in Knegsel.

 

 

 Bij iedere plant in deze categorie vindt u terug wanneer u de plant doorgaans kunt vinden op ons plantencentrum. Onze contactgegevens en openingstijden vindt u op de pagina via deze link.

Het kan zijn dat de kleur en prijs afwijkt van ons actuele aanbod in de winkel. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen om te informeren naar de beschikbaarheid en de voorraad van de gewenste plant.

 

Soorten zomerbloeiers

Veel van onze zomerbloeiers zijn van oorsprong tropische of sub-tropische planten. In de winter kan een deel hiervan vorstvrij worden overwinterd. Niet alle zomerbloeiers zijn dus echt eenjarig. Zomerbloeiers kunnen worden geplant vanaf begin mei.

 

De bekendste groep onder de zomerbloeiers is de Geraniums. Al vanaf grootmoeders tijd zorgen deze planten voor kleur. Het kleurenpalet is de laatste jaren enorm toegenomen waardoor de bloemen nog steeds actueel zijn. Bovendien is de Geranium een ijzersterke zomerbloeier die blijft bloeien ook al wordt ze even verwaarloosd. Er zijn twee vormen; een staande geranium die groeit als een bossig plantje en de hangende geranium die vaak in balkonbakken of in potten aan de muur wordt geplant.

 

Kuipplanten en hangplanten

Kuipplanten worden zoals de naam al suggereert meestal in potten of kuipen geplant. Kuipplanten zijn vaak wat grotere zomerbloeiers die de hele zomer bloeien. De Fuchsia of de Solanum zijn klassiekers maar denk ook aan de klimmende dipladenia.

Andere opvallende zomerbloeiers zijn de vele verschillende hangplantjes. Denk bijvoorbeeld aan de Lobelia en surfinia (hangende petunia). Voor wie deze namen niets betekenen klinkt misschien de naam ‘hanging-basket’ wel bekend in de oren. In een hanging-basket worden verschillende hangende zomerbloeiers gecombineerd tot een kleurrijk geheel. Omdat de takken gaan hangen ontstaat een wolk van bloemen. Maar ook met één enkele soort zijn hanging-baskets prachtig om te zien. De kant-en-klare hanging-baskets zijn doorgaans verkrijgbaar in ons plantcentrum vanaf de laatste week in april tot de tweede week van juli.

U kunt natuurlijk ook zelf een combinatie maken met de verschillende hangplanten in ons assortiment zomerbloeiers en zo uw bloembakken opvullen. Online ziet u een greep uit ons assortiment. De keuze in ons plantencentrum aan zomerbloeiers is zeker de moeite waard om te komen bekijken in het plantencentrum.

 

Let op: Zomerbloeiers zijn te koop in ons plantencentrum vanaf eind april/begin mei. Bescherm de planten bij een eventueel verlate nachtvorst.

 

Zomerbloeiers geven direct bloemen vanaf aankoop en bloeien tot aan de vorst

 

Inspiratie Zomerbloeiers:

Met een hanging basket kunt u gemakkelijk en snel optimaal genieten van een zomerse bloemenpracht

 

Inspiratievoorbeeld Zomerbloeiers

Geraniums zijn echte klassiekers onder de zomerbloeiers en zijn in zowel staande als hangende vorm een prachtige aanvulling op uw terras, balkon of tuin

 

Inspiratievoorbeeld Zomerbloeiers

 

Bekijk ons aanbod zomerbloeiers en eenjarige planten bij ons planten- en bomencentrum Neutkens te Knegsel

 

Inspiratievoorbeeld Zomerbloeiers

 

Video's over Zomerbloeiers:

 

 

Inspiratievideo Zomerbloeiers

 

 

Inspiratievideo Zomerbloeiers

 

 

Inspiratievideo Zomerbloeiers

 

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

Webshop keurmerk

 

IDEAL MISTERCASH BANKTRANS MASTERCARD VISA AMEX In3 AfterPay

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.