Menu
Geen producten gevonden

Zomerbloeiers

Informatie over zomerbloeiers

Zomerbloeiers zorgen voor een uitbundig kleurenfeest tijdens de warmste maanden van het jaar. Meteen vanaf de aankoop geven deze planten bloemen en ze gaan daar mee door tot aan de vorst. Zomerbloeiers hebben verschillende vormen, van staande tot hangende planten voor in bakken en perken tot heuze heesters of klimplanten die tot imposante verschijningen kunnen uitgroeien.
 

Veel van onze zomerbloeiers zijn van oorsprong tropische of sub-tropische planten. In de winter kan een deel hiervan vorstvrij worden overwinterd. Niet alle zomerbloeiers zijn dus eenjarig. Zomerbloeiers kunnen worden geplant vanaf begin mei.
 

De bekendste groep onder de zomerbloeiers is de Geraniums. Al vanaf grootmoeders tijd zorgen deze planten voor kleur. Het kleurenpalet is de laatste jaren enorm toegenomen waardoor de bloemen nog steeds actueel zijn. Bovendien is de Geranium een ijzersterke zomerbloeier die blijft bloeien ook al wordt ze even verwaarloosd. Er zijn twee vormen; een staande geranium die groeit als een bossig plantje en de hangende geranium die vaak in balkonbakken of in potten aan de muur wordt geplant.
 

Kuipplanten worden zoals de naam al suggereert meestal in potten of kuipen geplant. Kuipplanten zijn vaak wat grotere zomerbloeiers die de hele zomer bloeien. De Fuchsia of de Solanum zijn klassiekers maar denk ook aan de klimmende dipladenia.
 

Andere opvallende zomerbloeiers zijn de vele verschillende hangplantjes. Denk bijvoorbeeld aan de Lobelia en surfina (hangende petunia). Voor wie deze namen niets betekenen klinkt misschien de naam ‘hanging-basket’ wel bekend in de oren. In een hanging-basket worden verschillende hangende zomerbloeiers gecombineerd tot een kleurrijk geheel. Omdat de takken gaan hangen ontstaat een wolk van bloemen. Maar ook met één enkele soort zijn hanging-baskets prachtig om te zien. Koop de hanging-baskets kant-en-klaar of combineer zelf met de verschillende hangplanten in ons assortiment zomerbloeiers. Online heeft u al een flinke keuze maar het is ook zeker de moeite waard ons assortiment te komen bekijken in het plantencentrum.
 

Let op: Zomerbloeiers zijn te koop vanaf eind april/begin mei. Bescherm de planten bij een eventueel verlate nachtvorst.

Beoordeeld door klanten met een 9.4 uit 9082 beoordelingen

© Tuinplantenwinkel.nl

Alle prijzen zijn inclusief BTW

thuiswinkel waarborg

 

iDEAL PayPal MasterCard Visa American Express Bancontact / Mister Cash AfterPay NL B2C Digital Invoice

Door gebruik te maken van Tuinplantenwinkel.nl, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer weten? Bekijk ons privacy policy.